Tidligere arrangementer

2021

Creative Europe-infomøde i Kolding

30. november 2021 kl. 13.00-14.30
Kolding Biblioteker, Slotssøvejen 4, 6000 Kolding


Kom og hør, hvordan du sammen med andre europæiske kulturaktører kan udvikle samarbejdsprojekter under Creative Europe programmet med bl.a. det formål at:

• fremme kunstnerisk udvikling og innovation
• øge internationaliseringen af europæisk kultur
• bidrage til en bæredygtig udvikling af den europæiske kultursektor.

Du kan få sparring på din projektidé og høre om det syddanske projekt "In from the Margins" ved Lene Leveau fra Fyns Grafiske Værksted.

Læs mere

Tilmelding
Cathrine Holm Frandsen
chf@southdenmark.be
senest d. 26. november 2021.

Webinar: Formidling og kommunikation

26. november kl. 09.30 – 11.00

Hvordan kommer du ud over rampen med at kommunikere dit projekt? Din ansøgning bliver også vurderet ud fra din formidlings- og kommunikationsstrategi, så det er vigtigt, at du nøje overvejer, hvordan og til hvem, du kommuniker projektets budskaber og aktiviteter.

Kulturrådgiver og forperson i det internationale netværk On the Move, der arbejder for at sikre transnational mobilitet i kulturverdenen, franske Marie Fol giver et oplæg om kommunikation i europæiske kulturprojekter. Hun har selv en baggrund i Creative Europe og har bl.a. arbejdet strategisk med kommunikation i The European Dance Network. NB: Oplægget bliver på engelsk.

Creative Europe-infomøde i Aalborg

18. november 2021 kl. 11:30 til 15:00
Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Øst

Vær med, når Creative Europe Desk Culture og MEDIA kommer til Aalborg og fortæller om støttemuligheder for hhv. de kulturelle og kreative sektorer og den audiovisuelle sektor. Vi giver en bred indflyvning i programmets muligheder og fortæller bl.a. om innovative og tværfaglige strategier, lånemuligheder under Vækstfonden, partnerskaber indenfor den journalistiske branche og meget mere. Vi kommer også til at diskutere de næste skridt frem mod næste ansøgningsrunde, og derudover vil oplægsholdere dele erfaringer og indtryk fra deres Creative Europe-ansøgningsproces. Der vil også være tid til sparring og networking over sandwich samt kaffe og kage.

Webinar: Teknisk guide til Creative Europe-ansøgningen

15. november kl. 09.30 – 11.00

Webinaret vil byde på en indføring i ansøgningsportalen, hvor man sender sin Creative Europe-ansøgning igennem. Vi vil også gennemgå tekniske dokumenter, gøre dig klogere på begreber som "lump sum" og "unit cost", og gennemgå ansøgningsskemaet og budgetskemaet. Med andre ord: vi håber med dette webinar på at give dig en grundig indføring, så du er klar til at indsende din ansøgning. 

Webinaret er henvendt til ansøgere, der ønsker at komme i gang med en Creative Europe-ansøgning, eller måske allerede er i gang.

Webinar: Kvalitet af indhold og aktiviteter

2. november 2021, online

Hvordan kvalitetssikrer du dit projekt? Og hvad forstår EU ved kvalitetsindhold? Vi kommer til dette webinar ind på, hvordan du skaber et sammenhængende projektdesign; hænger de metoder og strategier, du benytter eksempelvis sammen med projektets målgruppe? 

Publikumsudvikling er en selvstændig prioritet i de europæiske projekter, og et godt eksempel på arbejdet med kvalitet i indhold og aktiviteter. Vi har derfor inviteret Lene Struck-Madsen, der er projektleder på publikumsudviklingsprojektet APPLAUS til at udfolde og kvalificere begrebret "publikumsudvikling" og præsentere APPLAUS' arbejde med det.

West Pomerania og Nord Danmark

25. oktober 2021, online

Creative Industry Zone 2021 er et matchmaking-event, der forbinder forskellige kreative og kulturelle organisationer. Der vil være mulighed for at skabe nye kontakter og at diskutere nye innovative praksisser. Derudover vil et tematisk panel deltage, der fokuserer på de udfordringer, der er for kreative aktører ift. støttemuligheder. Creative Europe Desk Danmark vil præsentere Creative Europe-programmets muligheder.

Læs mere: Creative Industry Zone 2021 – Welcome (b2match.io)

Webinar: Europæisk relevans

15. oktober 2021, online

Når man søger EU-støtte får man altid af vide, at ens projekt skal have en ”europæisk relevans”, ”European added value” eller lignende. Men hvad betyder det egentlig helt konkret for dit kulturprojekt, og hvordan kan du gribe dette lidt abstrakte begreb an?

Creative Europe-infomøde i Herning eller Aarhus

Dato for begge infomøder: 12. oktober 2021
Kl. 10.00 – 12.00 på Fermaten, Smallegade 4, 7400 Herning
Kl. 14.00 – 16.00 på DOKK1, Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus.

Arbejder du på en kulturinstitution eller i en kommune, der overvejer at deltage i spændende, internationale projekter for at hente inspiration, få nye tanker og udvikle jer selv? Så deltag i Creative Europe-infomøde i Herning eller Aarhus. Mødet er i samarbejde med Central Denmark EU Office.

Du kan bl.a. høre fra en kulturaktør, der selv har prøvet kræfter med programmet, og så kan du få 1:1 sparring om dine projekttanker med enten Saxe Lomholt, der er Head of Creative Europe Desk Danmark eller med Louise Godt, der er EU-kulturrådgiver ved CDEU.

SPOT Festival

16. september 2021
Radisson Blu Room 4, Aarhus


Skal du til SPOT festival i Aarhus? Så læg vejen forbi Radisson Blu . Her præsenterer den danske Creative Europe Desk - Culture nemlig EU-støttemuligheder til den europæiske musiksektor. 

Læs mere

Webinar: Infosession om puljen for udbredelse af europæiske litterære værker

15. september 2021, online

Med denne info-session vil vi danne et overblik over puljen for udbredelse af europæiske litterære værker. Vi stiller skarpt på, hvordan du som forlag kan få støtte til oversættelse af europæisk litteratur og skabe projekter, der får litteraturen til at rejse på tværs af Europa. Puljen er en del af det nye Creative Europe program 2021-2027, og det er blevet endnu mere fordelagtigt at søge som forlag - også selvom man er et lille et af slagsen.

Transnational pitching session for Creative Innovation

2. september 2021, online

Måske har du det, andre efterlyser i en samarbejdspartner til call'et Innovation Lab. Eller mangler du selv samarbejdspartnere til din virkelig god e idé? Så deltag i vores internationale online pitching-session.

Fokus i det nye Innovation Lab-call 2021 er at designe, udvikle og teste innovative redskaber, metoder og løsninger, der kan anvendes i den audiovisuelle branche og andre kulturelle og kreative sektorer.

Læs mere: https://www.dfi.dk/branche-og-stoette/creative-europe-desk/er-i-dem-de-andre-gerne-vil-lege-med

Webinar: Creative Europe Q&A session

27. august 2021, online

Til denne workshop vil Creative Europe Desk Danmark besvare de spørgsmål, du har ift. dit Creative Europe-projekt og ansøgning. Du har altså nu chancen for at få svar på tekniske såvel som mere indholdsmæssige spørgsmål, der kan hjælpe med at gøre din ansøgning klar til deadline. Det vil være et åbent forum.

Målgruppen er projektledere- eller partnere, der arbejder på konkrete projekter og har spørgsmål, de ønsker afklaring på inden ansøgning. 

Webinar: Sådan søger du EU-støtte / How to apply for EU funding

25. august 2021, online

I denne workshop forsøger vi at gennemgå alt det, du skal huske, hvis du er ved at lægge sidste hånd på en ansøgning til Creative Europe. Om du er partner eller projektleder, så er der en lang række ting, der kan gå galt, og med denne workshop, forsøger vi at forberede jer bedst muligt på slutspurten i ansøgningsfasen.

Målgruppen er projektledere- eller partnere, der arbejder på konkrete projekter. Andre, som blot vil lære til en anden god gang, er også meget velkomne.

(In English because of the participation of international expert)

Webinar: EU-støtte til scenekunst / EU funding for performing arts

21. juni 2021, online

Som noget helt nyt, er der nu etableret et dedikeret støtteprogram til scenekunstområdet med navnet ”Perform Europe”. I denne info-session vil vi derfor gennemgå det nye program for at se, hvilke nye muligheder, der viser sig for scenekunstprofessionelle.

Målgruppen er scenekunstprofessionelle, som vil vide mere om mulighederne for europæisk funding til forskellige projekter. Bemærk, at begrebet ikke inkluderer musikprofessionelle.

(In English because of the participation of international expert)

Webinar: Samarbejdsprojekter

18. juni 2021, online

I denne workshop arbejder vi alene med puljen til Samarbejdsprojekter. Vi forsøger at gå alle de centrale elementer igennem. Vi gennemgår de vigtigste begreber og deler tips og tricks til den gode ansøgning om midler til et samarbejdsprojekt.

Målgruppen kan både være mulige partnere eller projektledere på et samarbejdsprojekt.

European DJ Female Summit

10. juni 2021
Kødbyen, København

Future Female Sounds holder et topmøde med fokus på kvindelige DJ's og kønsminoriteter for at booste talent i samarbejde med female:pressure og SheSaidSo.
Creative Europe deltager i en paneldebat den 10. juni med fokus på udfordringer og løsninger i forhold til diversitet. Topmødet er støttet af Creative Europe gennem puljen Music Moves Europe, og resulterer bl.a. i en digital DJ guide og en survey.

Læs mere

Lancering af Creative Europe-programmet 2021-2027

10. juni  2021, online
 

Få en indføring i det nye Creative Europe-program 2021-2027, arrangeret af Norddanmarks EU-kontor, Central Denmark EU Office og South Denmark European Office i samarbejde med Creative Europe Desk Danmark.

Vi vil introducere det nye program, gennemgå europæiske kulturpolitikker og -projekter i en regional og kommunal kontekst. Der vil også være inspirationsoplæg fra Madam Bach, der vil præsentere deres vej ind i en Creative Europe-ansøgning og Swinging Europe og Foreningen Aalborg Karneval vil ligeledes præsentere deres erfaringer fra Creative Europe-projekter. 

Læs mere

Webinar: Introduktion til Creative Europe

2. juni 2021, online

Denne info-session er målrettet dig, for hvem Creative Europe er noget nyt eller som ikke tidligere har søgt om europæiske projektmidler. Vi vil forsøge at gå Creative Europe-programmet igennem skridt for skridt samt at introducere den politiske baggrund og kontekst. Vi vil arbejde med centrale begreber som ”europæisk merværdi”, ”samarbejde”, ”prioriteter” og meget mere. 

Målgruppen er nye eller nysgerrige til programmet, samt erfarne som gerne vil have frisket Creative Europe-programmet op.

Symposium med Projektstøtteudvalget for Scenekunst

27. maj 2021
Folketeatret, København

Kunstfondens Projektstøtteudvalg for Scenekunst har sammen med danse- og koreografifeltet udarbejdet nye pejlemærker for de særlige muligheder og nye veje, dans og koreografi kan åbne for på tværs af brancher og organisationer.

Kunstfonden inviterer hele scenekunstbranchen, kulturministeren og politikere på Christiansborg og i kommunerne og andre, som kunne være interesseret til symposium om Danseøkologi i Danmark. Symposiet livestreames også, så alle kan være med.

Creative Europe Desk Danmark præsenterer Creative Europe-programmet med blik på scenekunst, og fremhæver de støttemuligheder, der er særligt relevante for sektoren.

Læs mere: https://www.kunst.dk/om-os/moed-udvalgene/projekt-udvalg-scenekunst/nye-veje-med-dans-og-koreografi-i-danmark

Webinar: OVERBLIK: Hvad ved vi om Creative Europe-programmet 2021-2027? / OVERVIEW: What do we know about the Creative Europe programme 2021-2027?

26. maj 2021, online

Med denne info-session forsøger vi at danne os et overblik over det nye Creative Europe-program: Hvilke projekter kan man søge til, hvor mange projektmidler er tilgængelige, og hvordan og hvornår, skal der ansøges? Vi vil også skabe et overblik over nye initiativer i programmet, gøre status over lande, som ikke er med i EU og forsøge at redegøre for nye og mere simple ansøgnings- og afrapporteringsprocedurer.

Målgruppen er både de nye såvel som de erfarne.

(In English because of the participation of international expert)

Deltagelse i events

25. november 2021, online

Kunstfondens seminar om bæredygtighed Invitation: webinar om bæredygtighed (kunst.dk)

17. november 2021, Cinemateket, København

Europa-Nævnets erfaringskonference

5. november 2021, Bella Center, København

Bogforum 2021

15. oktober 2021, online

Cut the Cord - sustainability in performing arts TALK | SUSTAINABILITY IN NORDIC PERFORMANCE Tickets, Fri 15 Oct 2021 at 11:00 | Eventbrite

28. September 2021, online

Wom@arts Final Conference

8. september 2021, online

Ars Electronica: Creative Europe: Highlights of Cross Sector Collaboration

27.-29. august 2021, Kunsthal Charlottenborg, København

CHART Art Fair

17.-18. juni 2021, online

Creative Europe Launching Conference

4. juni 2021, Refshaleøen, København

Copenhagen Photo Festival

Opdateret 03. december 2021

Kontakt

Vil du spørge os om noget? Her kan du henvende dig til Slots- og Kulturstyrelsen

EU-støtte Nyt

Modtag nyhedsbrev om EU-støtte.
Tilmeld

Er dit projekt støttet af Creative Europe? Så vil vi meget gerne følge med i, hvad I laver! Brug hashtagget #creativeeuropestøtter, når du deler indhold på Instagram, der er støttet af Creative Europe.