Søg støtte til at blive residency-vært gennem EU’s kulturudvekslingsprogram, Culture Moves Europe

29.03.2023

Nu kan kulturinstitutioner søge støtte til at afholde residencies for europæiske kunstnere og kulturprofessionelle. Der er deadline for ansøgninger 15. juni.

Hvad kan der søges til?

Kulturinstitutioner og -organisationer kan få tilskud fra Creative Europe-programmet Culture Moves Europe til at blive vært for et residency for kunstnere og/eller kulturprofessionele bosiddende i et andet europæisk land eller territorie end Danmark.

Ansøger får til ansvar at designe opholdet og invitere 1-5 personer fra et eller flere Creative Europe-lande på besøg i 22-300 dage uafbrudt. Det er et krav, at ansøger tilbyder mentoring til deltagerne i løbet af deres ophold.

Hvem kan søge?

Kulturinstitutioner og -organisationer, der arbejder inden for arkitektur, kulturarv, design, mode, oversættelse af skønlitteratur, musik, scenekunst og/eller billedkunst, og som har kapacitet (fx faciliteter) til at kunne afholde residencies kan søge ordningen.

Baggrund for ordningen

Culture Moves Europe er en udvekslingsindsats under Europa-Kommissionens kulturstøtteprogram, Creative Europe. Formålet med Culture Moves Europe er at sikre udveksling og mobilitet for kunstnere og kulturprofessionelle i Europa.

Som vært for et residency-projekt støttes ansøger med et beløb, der udregnes på baggrund af faste takster for værtsomkostninger, rejse- og diætomkostninger for de deltagerne samt diverse top-ups.

Der forventes svar ultimo juli, og puljen er sat til at åbne to gange årligt.

Find alle ansøgningskriterier og søg om støtte

Læs mere om Creative Europe

Andre ordninger der kunne være relevante

Culture Moves Europe: Udveksling for enkeltpersoner (og mindre grupper)

Har du brug for flere informationer?

Creative Europe Desk Danmark, eu@remove-this.slks.dk 
EU-rådgiver Saxe Lomholt, slo@remove-this.slks.dk 
EU-rådgiver Nicoline Joy Haas, njh@remove-this.slks.dk 

Opdateret 30. marts 2023