Graasten Slotshave

- blomsterhaven i landskabet

Svungne stier, store plæner, skovpartier, søer og blomsterbede, som på enestående vis spiller sammen med den sønderjyske natur. Sådan er Graasten Slotshave. Det omgivende landskab med dets søer, snoede vandløb og grønne enge opleves som om, det hører med til haven.

Da den romantiske have blev anlagt i anden halvdel af 1700-tallet, ’lånte’ man nemlig af landskabet og skabte en sammenhængende komposition af have og natur.

Dronning Ingrid og blomsterne

Også blomsterpragten er fantastisk. Dronning Ingrid, som elskede blomster, satte igennem mange år sit store præg på haven, som dermed er blevet et levende eksempel på nutidig kongelig havekunst. Haven er milevidt forskellig fra den sirlige barokhave, som lå her i 1600 og 1700-tallet. Dengang omgav snorlige stier, firkantede bede, skulpturer og springvand et monumentalt barokslot.

Dronning Margrethe sætter sit præg på haven

Dronning Margrethe fortsætter i dag sine forældres mangeårige tradition med at bruge Graasten Slot til sommerophold. Dronningen sætter i dag sit præg på havens farveholdninger og plantevalg.

Opdateret 18. marts 2021

Fakta

Areal: 11 hektar
Stilart: Romantisk landskabshave

Åbningstider
Forudsat at den kongelige familie ikke opholder sig på Graasten Slot, er slotshaven åben hver dag fra kl. 7.30 i disse tidsrum over året:

  • 1. november - 28. februar kl. 7.30 - 16.30
  • Marts og oktober kl. 7.30 - 18.00
  • April kl. 7.30 - 19.00
  • 1. maj-30. september kl. 7.30 - 20.00.

Find åbningstiderne for "Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot" her

Ordensregler 
Se ordensreglerne for Graasten Slotshave

Graasten Slot

Graasten Slot ligger smukt omgivet af den sønderjyske natur med skov og sø. Slottet er fra 1759 og er efterfølgeren for flere slotte, som har ligget på stedet siden 1500-tallet.

Læs mere om Graasten Slot