Frederiksborg Slotshave

- barokhaven og landskabshaven mødes

Frederiksborg Slotshave i Hillerød rummer mange oplevelsesmuligheder. Slotshaven består af to vidt forskellige haveanlæg. Der er den symmetriske barokhave anlagt på terrasser med en kaskade i midteraksen, omgivet af geometrisk formede bede og formklippede buske og træer. Og så er der landskabshaven med dens fritvoksende skovpartier, store græsflader, søer, vandløb og snoede stier.

Barokkens demonstration af menneskets kontrol over naturen

Barokkens Havekunst demonstrerer, hvordan idealet i 1700-tallet var menneskets kontrol over naturen, mens den romantiske landskabelige havestil giver udtryk for 1800-tallets lidenskabelige dyrkelse af den frie natur. Barokhaven er nøje genskabt i årene 1993 til 1996.

Mobilguides hentes i haven

Hvis du vil have mere at vide om barokhavens historie, kan du benytte havens mobilguide. Seks steder i barokhaven kan du få fortalt historien om anlæggets historie, udformning og tilblivelse, og om havens beplantning. Ved hjælp af en mobiltelefon kan du ringe til de telefonnumre, der er angivet på skiltene.

Læs mere når du er på besøg 

Du kan læse mere om Frederiksborg Slothaves 400-årige historie ved Café Havehuset, hvor du finder en lille udstilling. 

 

 

Opdateret 20. august 2020

Fakta

Areal: ca. 98 hektar, hvoraf 33 hektar er søer og damme 
Stilart: Barok og romantik

Åbningstider 
Den genskabte barokhave er åben hele året fra kl. 09.00 til solnedgang, dog senest kl. 21.00. Den øvrige slotshave er altid åben.

Ordensregler 
Se ordensreglerne for Frederiksborg Slotshave

Kort 
Se kort over landskabshaven her 

Se kort over den genskabte barokhave her

Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot er et mesterværk i dansk renæssance-arkitektur. Det er smukt beliggende midt i Hillerød på tre slotsholme i slotssøen, omkranset af Frederiksborg Slotshave.

Læs mere om Frederiksborg Slot