Frederiksberg Have

- den romantiske landskabshave

Siden 1749 har byens borgere brugt Frederiksberg Have som udflugtsmål og afveksling fra byens liv. Den dag i dag samles mennesker om oplevelser og afslapning i haven.

Gå på opdagelse i den romantiske landskabshave

Den romantiske landskabshave er nemlig skabt til at gå på opdagelse i. Haven er kendetegnet ved søer, slyngede stier og kanaler, en varieret beplantning med fremmedartede træer og buske og planlagte overraskelser. I Frederiksberg Have kan du bl.a. opleve en grotte, et kinesisk lysthus, et tempel og et vandfald.

Brug dine sanser

Haven er fyldt med kontraster og oplevelser for sanserne. Du kan lytte til den stille klukken, når bådene glider gennem vandet på kanalerne og det brusende vand i vandfaldet. Du kan mærke solen på plænerne og skyggen under træerne og i den kølige kildegrotte. Du kan også lade blikket hvile på de lange udsigtslinier eller lade det følge de snoede stier.

Naturoplevelse midt i storbyen

I Frederiksberg Have trives naturen midt i storbyen. Der bor fiskehejrer på Andebakkeøen og flagermus og insekter i de gamle træer. Sommerfugle og sjældne planter trives i det lange græs.

Oplevelser i haven 

I sommermånederne kan man besøge øen hvorpå det Det Kinesiske Lysthus ligger. Grundet Covid-19, forventes Det Kinesiske Lysthus at åbne igen i maj 2022. 

Derudover kan man fra 1. august t.o.m. uge 42 hver søndag opleve trækfærgen, der fragter folk til og fra Andebakkeøen. 

Frederiksberg Have og Søndermarken 

Frederiksberg Have og Søndermarken er to romantiske haveanlæg, anlagt omkring Frederiksberg Slot. Slottet ejes af Forsvarsministeriet og anvendes af Hærens Officerskole.

Læs om Søndermarken

Opdateret 07. juli 2021

Fakta


Areal:
 32 hektar
Stilart: Romantisk landskabshave

Ordensregler 
Se ordensreglerne for Frederiksberg Have

Kort 
Se kort over haven her 

Åbningstider 

  • Januar og februar kl. 06.00 - 18.00 
  • Marts** kl. 06.00 - 19.00 
  • April kl. 06.00 - 21.00 
  • Maj, juni, juli og august kl. 06.00 - 22.00 
  • September kl. 06.00 - 21.00 
  • Oktober** kl. 06.00 - 19.00 
  • November og december kl. 06.00 - 17.00

** Ændres med skift til sommertid/vintertid