Charlottenlund Slotshave

- den gamle lysthave ved Øresund

Charlottenlund Slotshave er et dejligt lille anlæg i romantisk stil, et åndehul, hvor storbyen, villakvarterer og Charlottenlund Skov mødes. Slottet er efterfølgeren for det lille lystslot Gyldenlund, som det danske kongehus overtog i 1715. Kronprins Christian, den senere Christian 6, forærede i 1730 området til sin søster, Prinsesse Charlotte Amalie, som ombyggede slottet og døbte det Charlottenlund.

Ikke kun for den kongelige familie

I modsætning til andre kongelige haver i enevældens tid har Charlottenlund Slotshave ikke kun været for den kongelige familie. Dyrehaven og Charlottenlund var nemlig skiftevis på mode som mål for københavnernes søndagsudflugter op igennem 1800 tallet, og i en årrække fra omkring 1815 var det Charlottenlund, der var in. I hele sommersæsonen var der telte med sang og musik i slotshaven.

Fra barok til romantisk landskabshave

Dengang var haven i barokstil, men i 1880-81 blev den som de fleste andre kongelige haver omlagt fra barokhave til romantisk landskabshave i engelsk stil, samtidig med at slottet blev ombygget og udvidet med blandt andet den karakteristiske kuppel. 

Opdateret 06. september 2021

Fakta

Areal: 14 hektar 
Stilart: Romantisk landskabshave

Åbningstider
Slotshaven er åben døgnet rundt.

Ordensregler
Se ordensreglerne for Charlottenlund Slotshave

Arrangementer

Hold dit arrangement i haven. Læs mere her

Charlottenlund Slot

Charlottenlund Slot var i mange år et kongeligt residensslot. Oprindeligt blev det opført som et barokslot men blev senere ombygget til det franske renæssanceslot.

Læs mere om Charlottenlund Slot