Restauratør søges til Fasangården i Frederiksberg Have

Kan du gribe og forvandle de muligheder, som Fasangården byder på som nyt, attraktivt spise- og mødested for de mange gæster i Frederiksberg Have. Og har du ideer til, hvordan Fasangården bliver et nyt omdrejningspunkt for aktiviteter, som baseres på havens kvaliteter og kulturværdier. Så er du måske den restauratør-entreprenør, som Slots- og Kulturstyrelsen er på udkig efter.

Fasangården er en lille perle, der ligger i den vestlige del af Frederiksberg Have omkring 80 meter fra indgangen til haven fra Søndre Fasanvej på Frederiksberg. I en lang årrække har der ikke været adgang til Fasangården for offentligheden, men nu skal den smukke, statelige hovedbygning, staldbygning, gård- og havemiljø åbnes op og igen byde de mange gæster i Frederiksberg Have velkommen.

Fasangården er netop nu ved at blive gennemgribende restaureret både indvendigt og udvendigt, og dermed er hovedhuset og staldbygningen ført tilbage, som de fremstod i 1828 med tidens idealer for farver, tapeter og den originale rumindretning.

Fakta om Fasangården

Fasangården består af hovedbygning i to etager (grundplan 191 kvm og samlet etageareal 382 kvm) og en staldbygning (115 kvm). I hovedhuset er der klargjort til indretning af industrikøkken og restaurantvirksomhed. I staldbygningen er der indrettet personale- og lagerfaciliteter, nye toiletter og rustikke rum til indretning af gårdbutik el. lign.

Kapaciteten er 160 samtidigt spisende gæster (fordelt på to etager) + udeservering i haven.

Bygningerne er omkranset af en selvstændig have og et skovbælte. Samlet set iscenesættes et aflukket, selvstændig havemiljø. En ”have i haven” med intim gårdstemning og nære omgivelser, der er perfekte rammer for både udendørs- og indendørsaktiviteter.

Koncept

Konceptet for Fasangården er et bredt appellerende traktørsted med fokus på madkvalitet og velsmag - og på samme tid et kulturmiljø, der giver indhold til fællesskaber i det grønne. Her tænkes på fællesspisning, torvedage, dyrkning af urter og grøntsager, udendørs-optræden og interaktion med lokale kulturaktører. Se prospekt for fremtidig anvendelse.

Slots- og Kulturstyrelsen har et ønske om, at restauratøren (lejer) udvikler stedets potentialer, spiller med på husets historie og vitaliserer et hjørne af Frederiksberg Have, som indtil videre ikke har haft markante mad-og oplevelsestilbud.

Lejevilkår

  • Årlig leje er 10 % af årlig bruttoomsætning, dog årlig minimumsleje 900.000 kr.
  • Depositum udgør 4 måneders leje.
  • Minimumslejen reguleres årligt med nettoprisindekset.
  • Lejer betaler skatter og afgifter pålagt ejendommen samt alt forbrug tilknyttet lejemålet.
  • Ikrafttræden: Primo 2020 med forventet åbning april el. maj.
  • Køkkenmaskiner og restaurantens møblement samt service finansieres af lejer.
  • Kontraktens løbetid er 10 år med mulighed for forlængelse.
  • Stedet skal drives under navnet: FASANGÅRDEN.
  • Åbningstider: I sommerperioden skal Fasangården holdes åben til både frokost og aften. I forårs- og efterårssæson kan åbningstiden begrænses til aftenservering. I vinterperioden kan restauranten lukkes ned i to måneder.
  • Parkeringsforhold. Der etableres 2 P-pladser til personalet i nær tilknytning til Fasangården. Restaurantens gæster skal parkere på Søndre Fasanvej og spadsere ind (5 min). Taxier forventes at kunne få særtilladelse til at hente/sætte gæster af.

I linket øverst til højre ses illustrationer af bygningens indretning. Fasangården er en fredet bygning, hvorfor der ikke kan fortages ændringer i bygningens rumindretning. Ophæng af billeder kan kun tillades ved brug af loftskinne, da tapeterne ikke må beskadiges.

Information om Fasangårdens restaurering finder du her.

Praktisk information

Der vil være mulighed for at besigtige Fasangården efter aftale torsdag den 10. oktober og onsdag den 23. oktober 2019 mellem kl. 13.00 og 15.00. Spørgsmål vedrørende besigtigelse og øvrige spørgsmål kan rettes til chefkonsulent Anne Meisner, tlf.: 33 95 42 00, e-mail sh@remove-this.slks.dk.

Ansøgning vedrørende leje af Fasangården skal være Slots- og Kulturstyrelsen i hænde senest søndag den 10. november 2019, og den skal indeholde beskrivelse af følgende:

  • Koncept for Fasangården med varieret bud på brug og inddragelse af hovedhus, staldbygning og den omgivende have.
  • En aktivitetsplan, der angiver hvilke nye oplevelser, der venter Fasangårdens gæster – ud over et godt måltid mad.
  • Bud på Fasangårdens årlige bruttoomsætning.
  • Menuforslag og prisniveau.
  • Åbningstider
  • Tidligere erfaring relevant for at drive restaurant/traktørsted.
  • Skriv også gerne om du så udbuddet i avisen, via bannerreklamer eller opslag på sociale medier.

Ansøgning mærket ”Fasangården” sendes til:

Slots- og Kulturstyrelsen
Att. Anne Meisner
H.C. Andersens Boulevard 2
1553 København V.

Eller via e-mail til: sh@remove-this.slke.dk.

Udvalgte ansøgere vil blive indkaldt til uddybende samtaler i uge 47.

 

 

 

Bilag

Se bla. Fasangårdens indretning og prosepkt for fremtidig anvendelse

Dialogboksen begynder her. Du kan lukke boksen ved at trykke Accepter cookies knappen eller Enter. Knappen er det sidste element i boksen.

Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.

På slks.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, samle statistik og huske dine indstillinger. Ved at klikke på "Accepter cookies" godkender du dette.

(dialogboks slutter)