HIMMELHAVEN

Slots- og Kulturstyrelsen har opført en helt ny, underjordisk udstillingsbygning ved kunstmuseet Ordrupgaard nord for København.


Siden 2017 har Slots- og Kulturstyrelsen i samarbejde med kunstmuseet Ordrupgaard været i gang med at opføre et underjordisk anlæg, ”Himmelhaven”, der blandt andet skal huse museets samling af fransk, impressionistisk kunst. 

Der bygges til den eksisterende museumsbygning på to steder - dels i forlængelse af den eksisterende bygning og dels som et nyt trappehus, der ligger i forbindelse med den eksisterende bygning. Imellem disse to punkter bygges de nye underjordiske udstillingssale.  

Derudover vil der blive udført et trappeanlæg i sandsten, og bygningerne bliver energirenoveret, så de samlede årlige energiudgifter for Ordrupgaard bliver reduceret fremover. 

Det nye indgangsparti til Ordrupgaad bliver en skulpturel stålkonstruktion med en overfladefinish, der reflekterer lyset og himlen på en helt særlig måde. Det er derfor, den nye bygning har fået navnet ”Himmelhaven”.[Animation: SNØHETTA OSLO AS]

Mød fransk impressionisme og dansk guldalder

I 1953 åbnede Ordrupgaard som statsligt kunstmuseum, og museet rummer i dag en imponerende samling af fransk impressionisme og dansk guldalder, som blandt andet byder museets gæster på malerier af kunstnere som for eksempel Claude Monet, Paul Gauguin og Vilhelm Hammershøi.

Fakta om Ordrupgaard

Kunstmuseet Ordrupgaard ligger tæt ved Dyrehaven i Charlottenlund nord for København. Museet blev i sin tid skabt af etatsråd Wilhelm Hansen og hustru Henny Hansen i årene 1916-1918.

Ved Henny Hansens død i 1951 viste det sig, at hun i henhold til parrets oprindelige, generøse tanke havde testamenteret kunstsamlingen, boligen og parken til den danske stat med ønske om, at samlingen blev åbnet for offentligheden. 

Læs mere om Ordrupgaard