Fasangården

Fasangården vil i den kommende tid gennemgå en omhyggelig restaurering, så de fine, gamle bygninger kan byde Frederiksberg Haves gæster velkommen. Det er Slots- og Kulturstyrelsen, der står bag restaureringen af Fasangården.

Fasangården i Frederiksberg Have blev opført i 1682, hvor den fungerede som bolig for kongens fasanmester, men gennem tiden har den smukke, gamle bygning været bolig for den kongelige kabinetsekretær, en digter og for privatpersoner.

Fasangården bliver åben for offentligheden

Nu er det Slots- og Kulturstyrelsens vision, at de helt særlige bygninger og havemiljøet omkring Fasangården igen skal være åbne for offentligheden, og derfor vil styrelsen indrette et traktørsted eller spisehus med gårdbutik, som vil bidrage til formidling af stedets historie.

I april 2018 begyndte det omfattende arbejde med at restaurere bygningerne, som forventes at stå færdige ved udgangen af 2019, hvorefter Frederiksberg Haves gæster får mulighed for at opleve, hvordan en fornem embedsbolig fra begyndelsen af 1800-tallet så ud med fine tapeter, utrolig mange smukke farver, flotte stuklofter og et helt specielt havemiljø, der kommer til at fungere som en oase i tilknytning til Fasangården.