Skadeligt indhold i programmet "Zulu Awards 2011" sendt på TV 2/ZULU

Resumé

I programmet ”Zulu Awards 2011” indgik der fem indslag af sketchlignende karakter, som tilsammen skulle forestille at vise programværternes optakt til programmet ”Zulu Awards 2011”. I indslagene sås flere personer fra TV 2’s programmer, der festede og indtog alkohol, og i den forbindelse sås i ca. 3 sekunder noget hvidt pulver på et bord i striber sammen med et rør, dvs. klar til indtagelse. Deltagerne sås ikke indtage pulveret.

Nævnet fandt, at der ikke af indslaget forekom direkte opfordring, tydelig forherligelse eller konkret indtagelse af stoffer, hvilket ville kunne anses for skadeligt i alvorlig grad, herunder i forhold til børns moralske udvikling.

Nævnet fandt også, at der ikke blev sagt noget positivt om det at tage stoffer, og at der ikke skete anden form for forherligelse af det at tage stoffer, og at de fem indslag, herunder indslaget med pulveret, klart måtte opfattes som et fiktivt hændelsesforløb i form af en pastiche, samt at det måtte afvises, at indslaget kunne skade mindreåriges udvikling.

Opdateret 01. februar 2019