Information om DAB-radio

Dækning af DAB-sendenettet pr. 1. oktober 2017

Siden den 1. oktober 2017 sendes de kommercielle landsdækkende digitale radiokanaler i det sendenet, der hedder DAB-blok 1, i det nye DAB+-format. Det er Cibicom, der er en kommerciel virksomhed, som har tilladelse til og er ansvarlig for at drive dette sendenet. Cibicom skal ifølge deres tilladelse sikre en dækning af mindst 81,3 % af Danmarks geografiske landareal. Der er altså ikke krav om, at alle dele af Danmark skal kunne modtage de kommercielle stationer i DAB-blok 1.

Det er Cibicom, der står for den konkrete opbygning af sendenettet, og hvordan dækningen fordeles i de forskellige landsdele.

I områder, hvor man ikke kan modtage de kommercielle radiokanaler, som sendes i DAB-blok 1, kan man lytte til digital radio via internettet på en computer, tablet eller smartphone mv. Nogle af kanalerne er også tilgængelige på FM.

DR’s digitale radiokanaler og Radio4's kanaler sendes samlet i et andet DAB-sendenet (DAB-blok 2), som i udgangspunktet har samme dækning som før den 1. oktober 2017.

Information om DAB-blok 1 (kommercielle radiokanaler)

Konkrete spørgsmål vedrørende dækningen for de kommercielle radiokanaler kan stilles til Cibicom på salg@remove-this.digitalradio.dk.

Information om DAB-blok 2 (DR's kanaler og Radio4)

Opdateret 13. januar 2020

HVIS DU VIL VIDE MERE OM DAB:

360-GRADERS UNDERSØGELSE OM DIGITAL RADIO:

360-graders undersøgelse om digital radio Her finder du information om radiolytning, DAB og digital radio i øvrigt.

 

INTERNATIONAL INFORMATION:

WorldDMB er en NGO, der her til formål at koordinere implementeringen af teknologier baseret på Eureka-147 standarden, herunder DAB, DAB+ og DMB.

 

FREKVENSOVERSIGT:

Frekvensoversigt for DAB1-sendenettet (DAB1: landsdækkende sendenet med samme programindhold)

Frekvensoversigt for DAB2-sendenettet (DAB2: landsdækkende sendenet, der kan regionaliseres i henholdsvis Jylland og på øerne)

Frekvensoversigt for DAB3-sendenettet (DAB3: landsdækkende sendenet, der kan regionaliseres i 13 regioner. Regionaliseringen kan f.eks. svare til DR P4's regionalisering)