Lancering af kortlægning og inspirationsmateriale om kunst og kultur i dagtilbud

Kulturministeriet inviterer mandag den 29. februar 2016 kl. 14.15-17.15 til seminar og lancering i København af en landsdækkende kortlægning og et inspirationsmateriale om brug af kunst og kultur i dagtilbud.

Der er i dag kun meget lidt viden om, hvordan og i hvilket omfang kunst- og kulturaktiviteter indgår i landets dagtilbud. Derfor har Kulturministeriet i samarbejde med Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling tilrettelagt en kortlægning af brug af kunst og kultur i 648 dagtilbud i landets 98 kommuner.

På seminaret vil resultaterne af kortlægningen blive præsenteret og debatteret. Kortlægningen viser bl.a. at

  • Mange børn i dagtilbud har til gode at møde og samarbejde med en professionel kunstner. 
  • Det pædagogiske personale mangler i vid udstrækning formelle kompetencer til at arbejde med kunst og kultur for, med og af børn.
  • Kontakt- og samarbejdsfladen mellem dagtilbud og lokale aktører på kunst- og kulturområdet, bortset fra biblioteker, er relativt begrænset.

Seminaret åbnes af direktør i Slots- og Kulturstyrelsen Jesper Hermansen.

Sammen med kortlægningen lanceres et inspirationsmateriale med gode projekter fra hele landet, som kan inspirere til flere kunst- og kulturprojekter i dagtilbuddene. Kortlægningen og inspirationsmaterialet er udarbejdet for Kulturministeriet af Rambøll Management Consulting i et samarbejde med Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) og professor Beth Juncker. 

Formålet er at kvalificere videre tiltag på området og give faktuel viden, som alle voksne med interesse i kunst og kultur for børn kan bruge som grundlag, når de sætter gang i nye aktiviteter. Tiltaget er en del af Kulturministeriets strategier for børn og unge.

Deltagere i seminaret vil få udleveret et trykt eksemplar af henholdsvis kortlægning og inspirationsmateriale. Efter seminaret vil kortlægning og inspirationsmateriale være tilgængeligt her på siden.

Hvornår

Mandag den 29. februar 2016 kl. 14.15-17.15.

Hvor

Statens Museum for Kunst
Sølvgade 48-50
1307 København K

Tilmelding

Der er lukket for tilmeldinger. Vil du gerne på venteliste, kan du rette henvendelse til Krestina Skirl på kre@remove-this.slks.dk

Kontakt

Krestina Skirl, konsulent i Slots- og Kulturstyrelsen, tlf. 33 74 51 77, mail: kre@remove-this.slks.dk

 

 

Opdateret 30. januar 2020

Invitation og program

Hent invitation og program i pdf

Kortlægning og inspirationsmateriale om kunst og kultur i dagtilbud

Interview fra seminaret om brug af kunst og kultur i dagtilbud