Kulturelt Venskabsår
Danmark - Tyskland 2020

I 2020 markeres Det dansk-tyske Kulturelle Venskabsår 2020 gennem en række kulturudvekslingsaktiviteter i Danmark og Tyskland. Det sker gennem udstillinger, koncerter, teater, debatter, kunstneriske projekter samt kulturturisme.


Begivenheder i Tyskland under Venskabsåret 2020

Grundet COVID-19, så er flere begivenheder, som skulle have foregået i 2020, udskudt til 2021. Ansvaret for afviklingen af begivenhederne er Danmarks ambassade i Berlin. Læs mere på ambassadens hjemmeside.


Aktuelle begivenheder

Udstilling af Statens Kunstfonds Smykkesamling i Köln

Fra den 13. marts til den 1. august 2021 udstilles Statens Kunstfonds Smykkesamling på Museum für Angewandte Kunst Köln

Samlingen består af omkring 200 nøje udvalgte værker, og bag disse står 50 danske smykkedesignere, der alle har været med til at definere dansk smykkekunst de sidste 50 år. Udstillingen at præget af et minimalistisk kunstnerisk udtryk, der på samme tid afspejler og fortolker den respektive tidsepoke, under hvilken smykkerne er skabt, på baggrund af både æstetiske, kulturelle og sociale spørgsmål. 

Udstillingen er kurateret af Mette Saabye, som er dansk smykkedesigner, og Petra Hesse, som er direktør for Museum Für Angewandte Kunst Köln. 


Markering af Thorvaldsens 250 års fødselsdag i München

2020 markerede den danske billedhugger Bertel Thorvaldsens 250 års fødselsdag. Thorvaldsen opnåede verdensberømmelse på baggrund af sine mange skulpturelle portrætter, der hovedsageligt bestod af buster, og som i dag udgør et omfangsrigt livsværk. 

Under Thorvaldsens levetid havde han en helt særlig beundrer: den bayerske Kong Ludwig I. Som en fejring af både Det dansk-tyske Kulturelle Venskabsår og Thorvaldsens fødselsdag, er der blevet skabt en specialudstilling til Glyptoteket i München med et særligt udvalg af Thorvaldsens værker, der fremhæver både hans forbindelse til den bayerske konge og til München.

Udstillingen er åben fra den 27. januar til den 25. juli 2021. Læs mere om udstillingen her

Baggrund og fakta


Kontakt

Al kontakt vedrørende Det dansk-tyske Kulturelle Venskabsår 2020 skal henvendes til den danske ambassade i Berlin på beramb@remove-this.um.dk


Læs mere om Venskabsåret 2020

Den danske og tyske regering har udarbejdet en fælles baggrundsinformation om Det dansk-tyske Kulturelle Venskabsår 2020.

Her kan du læse om de overordnede strategiske pejlemærker for venskabsåret, få presseinformation samt læse mere om 13 store signaturprojekter både i Tyskland og i Danmark.
Danmark-Tyskland Kultur 2020

De danske aktiviteter i Tyskland

Den Kgl. Danske Ambassade i Tyskland og Slots- og Kulturstyrelsen er ansvarlige for de danske kulturaktiviteter i Tyskland. Statens Kunstfond, Det Danske Filminstitut, Sekretariatet og Præsidium for Genforeningen 2020 støtter ligeledes en lang række aktiviteter, som bidrager til samarbejder mellem danske og tyske kulturaktører.

Den Kgl. Danske Ambassade i Tyskland formidler de danske kulturaktiviteter i Tyskland på tysk.

De tyske aktiviteter i Danmark

Goethe-Institut Dänemark og den Tyske Ambassade i Danmark er ansvarlige for de tyske kulturaktiviteter i Danmark.

Goethe-Institut Dänemark formidler de tyske kulturaktiviteter i Danmark på dansk

Venskabsårets Logo

Det dansk-tyske Kulturelle Venskabsår 2020s logo kan downloades via nedenstående link. For at kunne arbejde professionelt med logopakkens indhold, er det nødvendigt at anvende tilsvarende software.

Det dansk-tyske Kulturelle Venskabsår 2020 logopakke