Fakta om satsningen

Hovedmålet for Sydkorea satsningen er at sikre det fremtidige kendskab til Danmark i Sydkorea. Derfor vil man især fokusere på ungdommen og innovation i den kulturelle udveksling. Det bliver balanceret af det bredere program, der også fokuserer på de to landes rige kulturarv.

Stadigt flere sydkoreanere besøger Danmark. Derfor vil satsningen ramme bredt, og der vil være noget til både børn og voksne indenfor forskellige områder af kulturen. Det skal danne basis for større forståelse og kontakt mellem danskere og sydkoreanere.

Interessen for Danmark blandt Sydkoreanerne skal udnyttes til at skabe en endnu bedre branding profil for Danmark. På længere sigt skal det sikre, at danske kulturaktører har gode relationer til Sydkorea og mulighed for at udvikle sig.

Dette mål vil Slots- og Kulturstyrelsen sikre ved at skabe stærke samarbejder mellem danske og sydkoreanske organisationer og kulturelle institutioner, med henblik på etableringen af langtidssigtede partnerskaber. Indsatsen skal fremtidssikre et godt og stærkt samarbejde mellem Sydkorea og Danmark på kulturområdet.

Kulturelle samarbejdspartnere

Kulturåret for Danmark og Sydkorea 2019 er et fælles projekt, med kulturelle aktiviteter i begge lande. Slots- og Kulturstyrelsen har det overordnede ansvar for den danske del af satsningen i tæt samarbejde med Udenrigsministeriet og Den Danske Ambassade i Sydkorea. Det sydkoreanske kulturministerium har ansvaret for den sydkoreanske del af fejringen. Den Danske Ambassade i Sydkorea og Den Sydkoreanske Ambassade i Danmark står for udførelsen af de individuelle projekter.

Protektorer for det fælles kulturår er fra Danmark, HKH Kronprinsessen og fra Sydkorea den verdenskendte ballerina Ms. Kang Sue-jin.

Satsningens strategiske og konkrete projekter igangsættes i tæt samarbejde med det Internationale Kulturpanels øvrige aktører, herunder bl.a. Statens Kunstfond, Det Danske Filminstitut, Dansk Arkitektur Center, Dansk Design Center og Visit Denmark.

De sydkoreanske samarbejdspartnere består af bl.a. museer, kulturinstitutioner, kunstnere og mange forskellige kulturaktører.

Kultursatsningen er forankret i Det Internationale Kulturpanel, som er et tværministerielt samarbejdsforum bestående af Kulturministeriet, Udenrigsministeriet, Erhvervs- og vækstministeriet og andre centrale kulturaktører.

Finansiering af satsningen

Fra Udenrigsministeriets og Kulturministeriets samarbejdsaftale om Danmarks Internationale Kulturudveksling er der ydet en bevilling på 1.5 millioner kr. der kan understøtte aktørernes arbejde med projekter i asien, herunder Sydkorea satsningen.

Derudover sker finansiering fra projekt til projekt fra både dansk og koreansk side via tilskud fra de forskellige partnere, fonde, institutioner, puljer, lokale interessenter, samt styregruppemidler.

Opdateret 02. marts 2020