Restaureringsseminar 2020

NÅR STEDET BESTEMMER
FORMGIVNING I DET BESTÅENDE MILJØ


Årets restaureringsseminar kom ind på formgivningsprocessen fra den store byskala til den lille bygningsdetalje. Dagens oplægsholdere kom med egne eksempler på formgivning i det bestående miljø.

I 2020 blev årets restaureringsseminar afholdt af Slots- og Kulturstyrelsen den 30. januar, hvor 550 interesserede og fagfolk gæstede "Docken" i Københavns Nordhavn.

Årets tema var ”Når stedet bestemmer - Formgivning i det bestående miljø”. I løbet af dagen zoomede Slots- og Kulturstyrelsen ind på formgivningsprocessen fra den store byskala til den lille bygningsdetalje. Dagens oplægsholdere, som arbejder med restaurering, transformation og nybyggeri, fortalte om deres erfaringer med at formgive i det bestående miljø.

Seminaret blev indledt ved en velkomsttale og en præsentation af årets tema ved enhedschef i Center for Kulturarv Merete Lind Mikkelsen. Der blev ved dagens program budt velkommen til de nye medlemmer i Det Særlige Bygningssyn, og formand Jens Toftgaard fortalte om synets rolle. Tore Leifer, studievært på P1 DR Kultur, var ordstyrer og guidede gennem dagens program.

Oplæg

Formiddagens program omhandlede formgivningsprocessen i den store byskala. Lene Tranberg, Lundgaard & Tranberg Arkitekter, fortalte om processen bag formgivningen af SEB Banken på Kalvebod Brygge. Jan Albrechtsen, Tegnestuen Vandkunsten, fremviste tegnestuens helhedsplan for Ribe Jernstøberi og Kjeld Vindum, KADK, rundede formiddagen af med et oplægget ”Overvejelser om proportionering”.

Oplæggene efter frokost handlede om projekter i bygningsskala. Lars Juel Thiis fra Cubo Arkitekter, Mette Viuf Larsen fra VMB Arkitekter og Jan Yoshiyuki Tanaka fra JAJA Architects fortalte om processen fra konkurrenceprojektets hovedform til detaljering af Nyborg Slot. Jeppe Steen Andersen fra Eduard Troelsgaard Rådgivende Ingeniører,belyste formgivning af konstruktionselementer med et eget projekt fra Dehns Palæ og Mette Skovbjerg fra Rønnow Arkitekter, fortalte om hvordan tegnestuen har formgivet en ny trappe til Hack Kampmanns ”Smykkeskrin”, Erhvervsarkivet i Aarhus.

Den lille skala blev belyst med et oplæg om, hvordan man kan lave nye køkkener i Vestersøhus ved Charlotte Marie Raussen og Anders Hilbert fra Varming Tegnestue, efterfulgt af et oplæg ved Steen Rasmussen fra Barfoed Rasmussen Arkitekter, som fortalte om formgivningen af nye låsesystemer og ventilationsriste til Københavns Rådhus.

Afslutningsvist blev dagens tema diskuteret i en paneldebat med deltagelse af Anna Mette Exner, Mette Tony, Peder Elgaard og Kjeld Vindum.

Se program for dagen

Efter drinks og jazz blev en spændende og lærerig dag rundet af med festmiddag på ”Docken”.

Foto fra seminaret

Opdateret 20. maj 2020

Kontakt

Vil du spørge os om noget? Her kan du henvende dig til Slots- og Kulturstyrelsen

Program for Restaureringsseminar 2020

I 2020 blev årets restaureringsseminar afholdt af Slots- og Kulturstyrelsen den 30. januar, hvor 550 interesserede og fagfolk gæstede "Docken" i Københavns Nordhavn.

Se program for restaureringsseminar 2020