Specialrapporter

Bogpanelet sætter en række emner under lup i sine specialrapporter. Det er emner, som panelet i dialog med panelets følgegruppe finder underbelyste og vigtige at få afdækket. Rapporterne skrives fortrinsvis af forskere med indgående kendskab til et område. 

Nyeste specialrapport

Med specialrapporten "Statens Kunstfonds betydning for dansk litteratur" får vi for første gang en systematisk undersøgelse af Statens Kunstfond betydning for det litterære kredsløb i Danmark.

Den offentlige litteraturdebat peger ofte på, at Statens Kunstfond har en afgørende betydning for produktionsvilkårene og mængden og variationen i udbuddet af dansksproget litteratur – både litteratur i gængs forstand og litteratur med et tværæstetisk udtryk og såvel ny dansk litteratur som genudgivelse af danske klassikere. Med specialrapporten ”Statens Kunstfonds betydning for dansk litteratur” har Bogpanelet ønsket at få belyst denne antagelse. 

Rapporten "Statens Kunstfonds betydning for dansk litteratur" er udarbejdet af Johanne Gormsen Schmidt, postdoc ved KU, på bestilling af Bogpanelet.
Offentliggørelse: 5. november 2020

Hent rapporten "Statens Kunstfonds betydning for dansk litteratur"
Hent faktaark om rapporten
Se digitalt seminar om Statens Kunstfonds betydning for dansk litteratur

Kommende specialrapporter

Blandt de næste specialrapporter fra panelet er en undersøgelse af forskning i læsning - om hvad vi ved om læsning og en læsekulturundersøgelse.

Specialrapporter fra det tidligere panel

Det tidligere Bog- og Litteraturpanel (2015-2018) fik gennemført fem eksterne undersøgelser.

Opdateret 24. november 2020