Arrangementer

Bogpanelet sætter aktuelle brancherelevante emner til debat.

Digitalt seminar: Kunstfondens betydning for dansk litteratur - 12. nov. 2020

Bliv klogere på konklusionerne i Bogpanelets specialrapport "Statens Kunstfonds betydning for dansk litteratur", og deltag i debatten om Kunstfondens betydning for dansk litteratur. Hør blandt andre kulturminister Joy Mogensen, Jens Smærup Sørensen, Dennis Gade Kofod, Dy Plambeck og repræsentanter fra forfatterforeningerne, Danske Forlag og Mikrofest.

Kulturpolitisk blik og branchefaglig debat
På det digitale seminar vil branchen komme med deres reaktioner på rapporten, og kulturminister Joy Mogensen vil give sit blik på Statens Kunstfonds betydning for dansk litteratur set i en aktuel, kulturpolitisk kontekst. 

Seminarets gang bliver styret af kulturjournalist på DR P1, Tore Leifer, som lægger ud med at interviewe post.doc. Johanne Gormsen Schmidt, som har skrevet rapporten. 

Se programmet
Her kan du streame seminaret

Tid og sted
Det digitale seminar om Statens Kunstfonds betydning for dansk litteratur blev afholdt via live-streaming torsdag 12. november 2020 kl. 10-12.

Digitalt seminar: Bogbloggeres rolle i formidlingen af bøger -  17. juni 2020

Bliv klogere på, hvordan bogbloggere arbejder, og hvordan man aktivt kan bruge bloggere til at nå flere læserne. Vær med digitalt, når Bogpanelet holder formiddagsseminar om bogbloggeres betydning for formidlingen af bøger onsdag den 17. juni. 

Det danske bogmarked og mediernes litteraturformidling forandrer sig hastigt i disse år. Avisernes spalteplads om bogstof bliver mindre og mindre, og mange finder deres inspiration til den næste bogoplevelse i deres private netværk. Et netværk, der i høj grad er digitalt og på de sociale medier. Derfor sætter Bogpanelet nu spot på bogbloggeres rolle i formidlingen af bøger i Danmark. 

Forskning, forlag og fire bloggere
På seminaret kommer vi  rundt om bogbloggerfænomenet fra en række forskellige perspektiver. Vi spørger blandt andet forsker i sociale medier Gry Høngsmark Knudsen og presseansvarlig for forlaget Modtryk Marie Hastrup Sørensen om deres blik på udviklingen og brugen af bogbloggere. 

Der bliver også mulighed for en rundtur til fire vidt forskellige bogbloggeres univers. Undervejs vil vi gerne stille de spørgsmål, som du brænder inde med om emnet bogbloggeres betydning for formidlingen af bøger. 

Læs mere om seminaret i Bogpanelets årsrapport "Bogen og litteraturens vilkår 2020"

Det danske bogmarked i forandringernes tegn – 24. september 2019

Bogpanelet inviterer til debat om nye forretningsmodeller, nye kommercielle aktører og nye forbrugsmønstre i det danske bogmarked. Her taler bl.a. Morten Hesseldahl, Gyldendals administrerende direktør, og Tine Smedegaard Andersen, administrerende direktør hos People’s Press. Emnet bliver sat i en europisk kontekst med indlæg af Jurriaan Rammeloo, bogbrancheforsker fra Holland, og Leonora Christina Skov fortæller om udviklingen set fra forfatterstolen.

Tid og sted: Arrangementet blev afholdt tirsdag den 24. september kl. 14.15-16 i Slots- og Kulturstyrelsen, H.C. Andersens Boulevard 2, 1553 København V.

Slides fra arrangementet: kan rekvireres via Bogpanelets sekretær Marie Starup på litt@remove-this.slks.dk. Læs mere om arrangementet i Bogpanelets årsrapport "Bogens og litteraturens vilkår 2019"

 

 

Opdateret 24. november 2020