Slots- og Kulturstyrelsen etablerer to nye faglige centre

23.10.2018
Med etableringen af de to nye, faglige centre – Center for Restaurering og Projekter og Center for Kunst og Biblioteker– samles en række enheder i styrelsen. Det sker for at skabe bedre faglige rammer og tilpasse organisationen til fremtidige opgaveløsnin

De to nye faglige centre etableres med virkning fra 1. januar 2019 og skal understøtte styrelsens strategi om at være en effektiv og videndrevet organisation.

Direktør Jesper Hermansen siger:

”Siden Slots- og Kulturstyrelsen blev dannet i starten af 2016, har vi haft fokus på at skabe en smidig og fleksibelorganisation, der giver de bedste muligheder for at understøtte fagligheden i de områder, vi er sat i verden for at varetage. Det er med det udgangspunkt, at vi på et tidligere tidspunkt har oprettet to andre centre – Center for Kulturarv og Center for Slotte og Haver – i styrelsen. 

Vi etablerer nu yderligere to centre. Et center, der samler viden inden for biblioteker, litteratur, bøger og alle kunststøtteenhederne, der blandt andet betjener Statens Kunstfond - og et center med fokus på restaurering og projektstyring af vores bygningskulturarv. 

De to centre samler viden og knowhow inden for deres respektive fagområder og gør organisationen rustet til fremtiden, så vi kan løse vores arbejdsopgaver på bedst mulig vis.” 

Fakta om de nye centre

De nye centre samler en række fagområder eller faglige enheder under sig, og af samme årsag vil flere chefer i fællesskab have ansvaret for varetagelsen af centerets mange opgaver og medarbejdere. 

Udover styrelsens enheder reorganiseres Europanævnets sekretariatsbetjening og folkeoplysningsområdet internt i styrelsen. Styrelsens samlede opgaveportefølje og personalesammensætning vil være uændret efter ændringerne, mens to vakante chefstillinger fra årsskiftet ikke vil blive genbesat. 

Se oversigt over den nye organisering (pdf)

Yderligere oplysninger:

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 19. februar 2019