Christiansborgs Hofteater og Teatermuseet får kærlig hånd

07.12.2017
250 år efter at det gamle Hofteater ved Christiansborg første gang slog dørene op, skal det nu gennemgribende restaureres. Både Hofteateret og Teatermuseet, der har lokaler i teateret, vil i forbindelse med restaureringen få et tiltrængt løft.

På trods af to altødelæggende brande på Slotsholmen i København i 1794 og 1884 kunne Christiansborgs Hofteater på Slotsholmen i København i 2017 fejre sit 250 års jubilæum.

I løbet af de sidste århundreder er Hofteateret og Teatermuseet blevet restaureret løbende, men nu er tiden kommet til, at teaterets flotte rum skal restaureres, så de helt unikke interiører bliver bevaret, og den historiske scene træder endnu tydeligere frem. 

Udover at de mange rum skal have en kærlig hånd, vil der også ske en opgradering af de tekniske og spillemæssige forhold på teateret, der også i dag er en levende scene. På den måde vil teateret og teaterhistorien blive gjort mere tilgængelig og aktuelt for de kommende generationer.     

Enhedschef for restaurering i Slots- og Kulturstyrelsen Annette Straagaard siger:

”I Slots- og Kulturstyrelsen er vi glade for, at der er sikret midler til at få gennemført en forsvarlig og gennemtænkt restaurering af Hofteateret, så vi kan beskytte de mange historier og den enestående kulturarv, bygningen rummer. Samtidig får vi også mulighed for at give Teatermuseet et løft, så museet får endnu bedre muligheder for at formidle Hofteaterets og dansk teaters historie til de tusindvis af besøgende, som hvert år besøger museet og teateret.” 

Forud for restaureringsprojektet vil der blive afholdt en konkurrence, og selve restaureringsprojektet er planlagt til at gå i gang ved udgangen af 2018. Budgettet for restaureringen er på i alt 73 millioner kroner.

Projektet gennemføres med støtte fra Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Yderligere oplysninger:

Projektleder Bjarne Bach, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 22 24 07 08, bjba@remove-this.slks.dk
Direktør Peter Teilmann, Teatermuseet i Hofteatret, tlf.: 61 67 70 81, teilmann@remove-this.teatermuseet.dk 
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95  

Opdateret 05. januar 2021