Lindealléen i Søndermarken beskæres

12.02.2015
Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme har i ugerne 5 til 7, været i gang med at beskære de gamle lindetræer i Søndermarken.

Det er de to brede alléer af lindetræer, som strækker sig gennem Søndermarken fra Kammasvej og op til Frederiksberg Slot, samt fra Cisternerne til Valby Langgade.

Det er en tilbageskæring af de unge grene på de gamle lindetræer, som foretages i 6-7 årig turnus. Træerne beskæres for at sikre, at de bevares længst mulig og samtidig nedsætte risikoen for, at træerne vælter ved stormvejr.

Vinterperioden er det bedste tidspunkt at udføre denne form for beskæring, så der opstår mindst mulig skade og størst evne til regeneration i forhold til at sikre, at de bevarer deres karakteristiske form og stadig står harmonisk på rækker i alléen. 

Lindealléerne er omkring 300 år gamle og er rester af det gamle barokanlæg, som blev anlagt i starten af 1700-tallet. Selvom Søndermarken i slutningen af 1700-tallet blev omlagt til romantisk landskabshave, blev en del af lindealleerne fra barokanlægget bevaret. 

Styrelsen planlægger at gennemføre en tilsvarende beskæring er lindetræerne i Frederiksberg Have til næste år.

Opdateret 29. juli 2019