Biblioteker kan søge penge til at holde hjernen frisk hos seniorer

01.03.2018
Igen i 2018 bliver det muligt for biblioteker at få tilskud til at udvikle aktivitetsforløb for seniorer. Det er muligt at få et tilskud på 26.500 kr. til aktivitetsforløb, som finder sted mellem august og november i år.

Folkebiblioteker kan igen være med til at udvikle projekter med fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær for seniorer. Som en del af projektet ’Kulturen i bevægelse – bevægelse i kulturen’ udbydes en ny ansøgningsrunde til ”Hold hjernen frisk”.

I alt 14 biblioteker kan få tilskud på 26.500 kroner til at udvikle et aktivitetsforløb for seniorer af 12 ugers varighed. Det er en fordobling i forhold til sidste år, hvor i alt syv biblioteker fik tilskud.

Fakta om projektet

”Hold hjernen frisk” er et projekt, der omsætter forskningsbaseret viden om, hvordan man holde hjernen aktiv og velfungerende hele livet. Målet er, at flere seniorer kan leve et aktivt liv i længere tid.

Nordea-fonden støtter projektet, der er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen, Center for Sund Aldring og DGI, som er ansvarlig for projektet.

Læs mere om projektet i en tidligere nyheden "Millioner skal holde danskernes hjerner friske hele livet"

Sådan ansøger man

Man kan læse mere om projektet på hjemmesiden www.holdhjernenfrisk.dk

Her er det også muligt at finde et idékatalog med erfaringerne fra de syv biblioteker, som deltog i første runde af pilotprojekterne.

Ansøgningsfristen er tirsdag den 3. april 2018 kl. 12.00. Ansøgninger modtaget efter denne dato vil ikke komme i betragtning.

Hent ansøgningsskema og læs mere om ansøgningsrunden

Læs mere om projektet på Hold Hjernen Frisk

Yderligere oplysninger:

Projektleder Henrik Jacobsen, DGI, tlf.: 23 39 83 98, henrik.jacobsen@dgi.dk

Chefkonsulent Inger Frydendahl, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 73 33 26, ifr@remove-this.slks.dk

Opdateret 19. februar 2019