COVID-19: Nordjyske kulturinstitutioner kan nu søge om kompensation for faste omkostninger for november 2020

04.06.2021
Kulturinstitutioner, der var omfattet af den regionale nedlukning i Nordjylland i november 2020, kan nu søge om kompensation for faste omkostninger.

Kulturinstitutioner med adresse i kommunerne Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø kan nu søge om kompensation for faste omkostninger afholdt i perioden fra den 6. november 2020 til og med den 26. november 2020.

Kulturinstitutioner, der ikke ligger i en af de nedlukkede kommuner, kan også søge om kompensation for faste omkostninger i perioden, hvis de kan dokumentere en kommerciel omsætningsnedgang relateret til den regionale nedlukning på mindst 30 procent.

Hvem kan søge?

Kompensationsordningen kan søges af blandt andet foreninger, selvejende institutioner og fonde inden for Kulturministeriets og Børne- og Undervisningsministeriets områder.

Derudover kan kommunale kulturinstitutioner, der modtager tilskud fra Kulturministeriet, samt seks navngivne kulturinstitutioner også søge ordningen.

For at kunne søge ordningen skal mindst halvdelen af institutionens ordinære driftsudgifter være dækket af offentlige tilskud til drift. Kulturinstitutioner, hvis offentlige tilskud dækker under 50 procent af deres ordinære driftsomkostninger, skal i stedet søge ordningen gennem Erhvervsstyrelsen.

Ordningen administreres af Slots- og Kulturstyrelsen, og der kan søges frem til og med den 31. august 2021

Læs mere om ordningen for selvejende institutioner mv. og søg  

Læs mere om ordningen for kommunale og de seks navngivne kulturinstitutioner og søg 

Se oversigt over alle Kulturministeriets initiativer, puljer og kompensationsordninger

Yderligere oplysninger:

Kulturministeriets Corona-Hotline tlf.: 33 74 50 00 på hverdage fra kl. 9-16 – fredag til kl. 15.00.

Opdateret 04. juni 2021