COVID-19: Ekstra kompensation til nordjyske kulturinstitutioner

09.02.2021
Nordjyske kulturinstitutioner kan nu søge om lønkompensation for perioden 6. november 2020 til 26. november 2020, hvor landsdelen var omfattede af skærpede restriktioner. Der kan søges fra i dag og frem til den 15. marts 2021.

Der er ekstra hjælp at hente for de nordjyske kulturinstitutioner, der var omfattet af den regionale nedlukning i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø Kommune i november 2020.

Fakta om ordningen

Kulturinstitutioner med adresse i Hjørring, Frederikshavn. Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø Kommune kan søge om lønkompensation for perioden 6. november 2020 til 26. november 2020. Institutionen skal i perioden have hjemsendt mindst 30 % af sine ansatte eller mindst 50 ansatte.

Ordningen giver også mulighed for at søge om pendler-kompensation. Institutioner kan søge pendlerkompensation for ansatte, der under den regionale nedlukning i Nordjylland ikke kunne passe deres arbejde på deres faste arbejdssted, fordi de fulgte regeringens stærke opfordring om ikke at krydse kommunegrænserne.

Man kan modtage op til 30.000 kr. i kompensation pr. måned pr. fuldtidsansatte. For pendlere kan man modtage op til 45.000 kr. pr. måned.

Hvem kan søge?

Ordningen kan søges af foreninger, selvejende institutioner og fonde m.v. inden for Kulturministeriets område. Herudover kan kommunale kulturinstitutioner, der modtager tilskud fra Kulturministeriet, også søge ordningen.

Ordningen kan kun søges af kulturinstitutioner, hvor offentlige tilskud dækker mindst 50 % af institutionens ordinære driftsomkostninger.

Ordningen, der administreres af Slots- og Kulturstyrelsen, kan søges fra i dag og frem til den 15. marts 2021.

Læs mere om ordningen for selvejende institutioner mv. og søg

Læs mere om ordningen for kommunale institutioner og søg

Se oversigt over alle Kulturministeriets initiativer, puljer og kompensationsordninger

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets Corona-Hotline tlf.: 33 74 50 00 på hverdage fra kl. 9-16 – fredag til kl. 15.00.

Opdateret 09. februar 2021