Folkebiblioteker kan igen søge tilskud til projekt ”Hold Hjernen Frisk”

06.04.2021
Folkebiblioteker kan nu igen søge tilskud til at udrulle hjernestimulerende aktiviteter for seniorer i hele landet som en del af projektet ”Hold Hjernen Frisk”. Der er ansøgningsfrist torsdag den 6. maj i år.

Folkebiblioteker over hele landet kan nu søge tilskud til at udrulle hjernestimulerende aktiviteter for seniorer med fokus på bevægelse og socialt samvær som en del af projektet ”Hold Hjernen Frisk”.

”Hold Hjernen Frisk” udbyder en pulje under formidlingssporet ”Kulturen i bevægelse – bevægelse i kulturen” på i alt 2,1 millioner kroner som er særligt henvendt til folkebibliotekerne. Der er nu åbent for ansøgninger til den fjerde ud af i alt fem ansøgningsrunder.

Folkebiblioteker kan søge om tilskud på 35.000 kroner til aktivitetsforløb af minimum otte ugers varighed. Som en del af forløbene skal der indgå fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær for seniorerne.

Der er ansøgningsfrist torsdag den 6. maj 2021 kl. 12.00. Ansøgninger skal sendes til projektleder Henrik Jacobsen, DGI, henrik.jacobsen@dgi.dk

Læs mere om ansøgningsrunden og søg tilskud 

Find inspiration i idékataloget fra tidligere projekter under "Hold Hjernen Frisk" 

Fakta om ”Hold Hjernen Frisk”

”Hold Hjernen Frisk” er et treårigt samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet med DGI (Danmarks Gymnastik- og Idrætsforeninger) som projektansvarlig. Projektet sætter ny viden i spil, så flere seniorer kan leve et aktivt liv i længere tid. 

Bag projekt ”Hold Hjernen Frisk” står Nordea Fonden, som har ydet støtte til projektet, der bygger oven på et toårigt pilotforløb. 

Yderligere oplysninger:

Projektleder Henrik Jacobsen, DGI, tlf.: 23 39 83 98, henrik.jacobsen@remove-this.dgi.dk 
Chefkonsulent Inger Frydendahl, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 73 33 26
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95  

Opdateret 06. april 2021