Nu kan kunstnere søge om støtte for tab frem til juli

27.05.2020
Kunstnere i Danmark får nu mulighed for at søge om støtte til at dække tabte indtægter forårsaget af coronakrisen i en måned mere. Ansøgningsfristen er samtidig blevet forlænget frem til den 8. juni 2020.

Danske kunstnere kan nu søge om støtte til tabte indtægter som følge af COVID-19 helt frem til og med den 8. juli 2020. 

Kunst og kultur er centralt for sammenhængskraften i Danmark ikke mindst i en krisetid, og derfor blev den midlertidige kunststøtteordning etableret ved en politisk aftale den 6. april. Regeringen og Folketinget besluttede den 14. april at forlænge ordningen, så den gælder for en periode frem til og med den 8. juli i år. 

Derudover er ansøgningsfristen blevet forlænget, så endnu flere kunstnere har mulighed for at sende en ansøgning om støtte. 

Hvem kan søge kunststøtteordningen?

Ordningen har fokus på, at professionelle kunstnere med en væsentlig tilknytning til den danske kunstscene inden for arkitektur, billedkunst, film, litteratur, kunsthåndværk og design, musik, scenekunst og andre kunstområder kan søge om støtte til den kunst, de normalt skaber.  

Ordningen retter sig mod kunstnere med A- og B-indkomst og skattepligtigt overskud fra selvstændig virksomhed på mindst 8.333 kroner månedligt i gennemsnit. 

Der kan søges om støtte for tabt indtægt for enten 3 eller 4 måneder. 

Læs mere og søg den midlertidige kunststøtteordning 

Læs den politiske aftale om ordningen 

Yderligere oplysninger:

Kulturministeriets Corona-hotline: 33 74 50 00

Opdateret 08. januar 2021