Folkeoplysning når ud til endnu flere

27.02.2020
I alt 26 projekter landet over har i dag fået besked om, at de modtager støtte fra Folkeoplysningspuljen. Der uddeles i denne omgang midler for cirka 2,8 millioner kroner.

En udendørs gymnastiksal for børn og unge i udsatte boligområder, højskolelørdage for børnefamilier i Hvidovre, madfællesskaber for enlige mænd i Esbjerg og borgermøder i hele landet om demokratiets tilstand.

Det er bare nogle af de 26 projekter landet over, der modtager midler fra Folkeoplysningspuljen, hvor målet er at støtte projekter, der tiltrækker nye deltagere til folkeoplysningen.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Folkeoplysning er i den grad med til at skabe fællesskaber – ikke kun i lokalsamfundene, men også på tværs af landet. For nogle borgere i Danmark er vejen til folkeoplysningens aktiviteter sværere end for andre. Derfor er det også rigtig godt, at puljen støtter så mange foreningers, aftenskolers og organisationers arbejde. De byder på et væld af aktiviteter, som kan give endnu flere danskere lyst til og mulighed for at engagere sig og tage del i samfundet."

Fælles for de støttede projekter er, at de er med til at gøre folkeoplysning relevant for flere borgere ved eksempelvis at lade aktiviteterne bryde ud af de vante omgivelser eller ved at udforske nye og spændende formater.

Se liste over støttede projekter (pdf)

Væld af aktiviteter

Der har i år været mange gode forslag til aktiviteter, som kan aktivere danskerne og få dem til at tage del i fællesskabet. Blandt de 26 projekter er:

Aftenskolen FOF Vest i Esbjerg, der modtager i alt 133.392 kroner til at realisere projektet "Mad og fællesskaber for enlige mænd". Projektet skal give enlige mænd, der har forladt arbejdsmarkedet, mere viden om sund kost, som på sigt skal mindske risikoen for, at de udvikler livsstilssygdomme.

DFUNK, som er Dansk Flygtningehjælp Ungdom, modtager i alt 200.000 kroner til
projektet "Nye stemmer i demokratiet: Lokale fællesskaber". Projektet, som tager afsæt i DFUNKs landsdækkende frivillig-miljøer, vil finde sted i landets seks største byer.
Formålet er at bringe unge flygtninge og andre unge i Danmark i alderen 15 til 30 år sammen for at tilskynde og klæde dem på til at udvikle deres engagement i demokratiet.

Henrik Bjørn Bertelsen modtager i alt 149.200 kr. til projektet ”Udendørs Gymnastiksal”. Projektet vil aktivere børn og unge i udsatte boligområder med nye uforpligtende gymnastiske tilbud uden for de traditionelle gymnastiksale. Projektet er et eksperimenterende bidrag til det gode sunde liv med øget folkesundhed, trivsel og rekruttering til gymnastikforeningerne i lokalområdet.

Slots- og Kulturstyrelsen modtog ved fristens udløb den 29. november 2019 i alt 81 ansøgninger til puljen. Der er samlet set uddelt midler for cirka 2,8 millioner kroner.

Læs mere om puljen

Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook

Yderligere oplysninger:

Konsulent Louise Stensborg Jakobsen, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 26. februar 2020