Ansøgningsfristen for den midlertidige kunststøtteordning forlænges

04.06.2020
Den midlertidige kunststøtteordning for kunstnere med kombinationsindkomst kan nu søges helt frem indtil d. 8. juli 2020. Dermed er fristen forlænget med en måned

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Det er vigtigt, at vi hjælper så mange som muligt, som er kommet i økonomisk klemme på grund af Covid-19. Jeg har besluttet at forlænge ansøgningsfristen for den midlertidige kunststøtteordning med en måned, så endnu flere kan nå at søge ordningen, og vi dermed kan hjælpe endnu flere kunstnere, der oplever økonomiskeudfordringer i denne svære tid. Jeg håber, at den nye frist gør, at flere søger ordningen”

Baggrund

Grundet den ekstraordinære situation med COVID-19 oprettede regeringen med bred opbakning fra Folketingets partier en midlertidig kunststøtteordning for professionelle kunstnere med kompensation for tabt indtægt på deres kunstneriske virke. Ansøgningsfristen for ordningen har været d. 8. juni 2020. Den er nu forlænget indtil 8. juli 2020.

Ordningen har fokus på, at professionelle kunstnere med en væsentlig tilknytning til den danske kunstscene inden for arkitektur, billedkunst, film, litteratur, kunsthåndværk og design, musik, scenekunst og andre kunstområder kan søge om støtte til den kunst, de normalt skaber.

Ordningen retter sig mod kunstnere med A- og B-indkomst og skattepligtigt overskud fra selvstændig virksomhed på mindst 8.333 kroner månedligt i gennemsnit.

Læs yderligere om ordningen.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16
Kulturministeriets Corona-hotline: 33 74 50 00

Opdateret 08. januar 2021