Tag med på webinar om årets udviklingspulje for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre

04.08.2020
Vil du blive skarpere i ansøgningen til "Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre" og få inspiration til arbejdet med læselyst og samarbejdet mellem biblioteker og forfattere? Så vær med når Slots- og Kulturstyrelsen inviterer ti

I år udbydes "Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre" med ”Læselyst og læsefællesskaber for alle” som hovedfokus. Puljen kan søges af folkebiblioteker, pædagogiske læringscentre og andre institutioner, der understøtter udviklingen på folkebiblioteksområdet.  Projekterne, der skal vække læselysten hos danskere i alle livets faser, skal i år inddrage eksempelvis forfattere og kunstnere.

Webinar om puljen og læselyst

I forbindelse med puljen afholder Slots- og Kulturstyrelsen et webinar, hvor styrelsens konsulenter vil fortælle om puljens rammer, årets indsatsområde, formalia og de kriterier, som ansøgningerne vurderes ud fra.

På webinaret vil der også være spændende inspirationsoplæg om læsning og samarbejde mellem biblioteker og forfattere ved Lise Vandborg fra Litteratursiden, Lene Møller Jørgensen fra Dansk Forfatterforening og Gitte Balling, som er lektor ved København Universitet med speciale i læsning.

Hvor og hvornår?

Webinaret bliver afholdt tirsdag den 11. august fra kl. 10.00 til 11.30.

Man kan tilmelde sig webinaret på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside. 

Læs mere om tilmelding 

(OBS - der er pr. 5. august lukket for tilmelding til webinaret)

Webinar i en coronatid

Normalt afholder Slots- og Kulturstyrelsen seminarer, hvor ansøgere til puljen kan mødes og få inspiration til ansøgninger. Men på grund af coronasituationen bliver årets inspirationsworkshop afholdt digitalt som et webinar. Det giver også mulighed for, at man kan se med hjemmefra eller fra arbejdspladsen. Webinaret vil efterfølgende blive gjort tilgængeligt, så man kan se det, når det passer bedst.

Centralbibliotekerne afholder efterfølgende regionale ansøgningsworkshops. Man kan holde sig orienteret om centralbibliotekernes workshops på centralbibliotek.dk

Læs mere om centralbibliotekernes regionale workshops

Læs mere om puljen og kriterier for ansøgninger

Yderligere oplysninger:

Konsulent Nina From Jensen, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 08. marts 2022