Søg puljen til erhvervelser senest den 2. december

05.11.2020
De statslige og statsanerkendte museer har mulighed for at søge midler fra puljen til erhvervelser frem til onsdag den 2. december.

Hver år støtter Slots- og Kulturstyrelsen indkøb af værker og genstande til de statslige og statsanerkendte museer inden for de kunsthistoriske, naturhistoriske eller kulturhistoriske områder. 

De indkøbte værker og genstande skal ligge inden for museernes ansvarsområder, og de kan for eksempel have et særligt forsknings- eller formidlingspotentiale, som kan bidrage til at styrke kvaliteten af museernes samlinger.

I 2020 har puljen til erhvervelser blandt andet støttet det københavnske museum Den Hirschsprungske Samlings erhvervelse af et værk af maleren Kristian Zahrtmann. Maleriet forestiller en ung, smuk Loke-figur, og værket var udstillet på museets særudstilling "Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab" tidligere på året. 

Puljen har også støttet Svenborgs naturhistoriske museum Naturamas erhvervelse af en helt særlig ring med et hasselmusmotiv, som er udfærdiget af guldsmeden Louise Degn. Smykket blev udstillet på museets særudstilling ”Naturens Juveler”. 

Et tredje tilskud er gået til Holstebro Kunstmuseum, der i løbet af sommeren søgte om støtte til erhvervelsen af et værk af den amerikanske kunstner Nick Theobald, der i øjeblikket skaber kunstværker af bivoks, som er et materiale, der forholder sig til naturens gang og menneskets manipulation og påvirkning af den ellers frie natur. 

Alt i alt har ni statslige og statsanerkendte museer ind til videre modtaget støtte til indkøb af værker og genstande i 2020. 

På Slots- og Kulturstyrelsens Facebook-side "Kultur i Danmark" fortæller styrelsen løbende om en række af de meget forskellige, sjove og spændende indkøb, som de danske museer køber med støtte fra puljen til erhvervelser.

Læs mere om puljen og søg midler 

Liste over tidligere støttede projekter 

Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook

Yderligere oplysninger:

Fuldmægtig Stine Haarløv, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 04. november 2020