Folkebiblioteker kan igen søge tilskud til ”Hold Hjernen Frisk”-aktiviteter for landets seniorer

08.10.2020
Folkebiblioteker kan igen søge tilskud til at udrulle hjernestimulerende aktiviteter for seniorer i hele landet som en del af projektet ”Hold Hjernen Frisk”.

Folkebiblioteker over hele landet kan nu søge tilskud til at udrulle hjernestimulerende aktiviteter for seniorer med bevægelse og socialt samvær i fokus som en del af projektet ”Hold Hjernen Frisk”.

”Hold Hjernen Frisk” udbyder en pulje under formidlingssporet ”Kulturen i bevægelse – bevægelse i kulturen” på i alt 2,1 mio. kr. som er særligt henvendt til folkebibliotekerne. Der er nu åbent for ansøgninger til den tredje ud af fem ansøgningsrunder.

Folkebiblioteker kan søge om tilskud på 35.000 kroner til aktivitetsforløb af minimum otte ugers varighed. Som en del af forløbene skal der indgå fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær for seniorerne.

Der er frist for indsendelse af ansøgninger mandag den 9. november 2020 kl. 12.00.

Læs mere om ansøgningsrunden og søg tilskud

Find inspiration i idékataloget fra tidligere projekter under "Hold Hjernen Frisk" 

Fakta om Hold Hjernen Frisk

”Hold Hjernen Frisk” er et fireårigt samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet med DGI som projektansvarlig. "Hold Hjernen Frisk" sætter ny viden i spil, så flere seniorer kan leve et aktivt liv i længere tid. Nordea Fonden har støttet projektet, der bygger videre på et toårigt projektforløb. 

Yderligere oplysninger:

Projektleder Henrik Jacobsen, DGI, tlf.: 23 39 83 98, henrik.jacobsen@dgi.dk
Chefkonsulent Inger Frydendahl, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00

Opdateret 26. januar 2022