Biblioteker kan igen søge tilskud til ”Hold Hjernen Frisk”-aktiviteter for seniorer

03.04.2020
Det er igen muligt for folkebiblioteker at søge tilskud til hjernestimulerende aktiviteter for seniorer i hele landet med socialt samvær og bevægelse i fokus.

Folkebiblioteker over hele landet kan nu søge tilskud til at udrulle hjernestimulerende aktiviteter for seniorer som en del af projektet ”Hold Hjernen Frisk”.

Under projektet ”Hold Hjernen Frisk” er der tre formidlingsspor, hvor et af dem er ”Kulturen i bevægelse – bevægelse i kulturen”, der henvender sig til folkebiblioteker. Det er en ansøgningsrunde under dette spor, der nu åbner op.

Folkebiblioteker kan søge om tilskud på 35.000 kroner til aktivitetsforløb af minimum otte ugers varighed. Som en del af forløbene skal der indgå fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær for seniorerne.

Projekt "Hold Hjernen Frisk" er et samarbejdsprojekt mellem Sangens Hus, Dansekapellet, DGI og Slots- og Kulturstyrelsen. Der er ansøgningsfrist onsdag den 6. maj 2020.

Læs mere om ansøgningsrunden og søg tilskud 

Fakta om Hold Hjernen Frisk

”Hold Hjernen Frisk” er et treårigt samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet med DGI som projektansvarlig. "Hold Hjernen Frisk" sætter ny viden i spil, så flere seniorer kan leve et aktivt liv i længere tid. Nordea Fonden har støttet projektet, der bygger oven på et toårigt projektforløb. 

Find inspiration i idékataloget fra tidligere projekter under "Hold Hjernen Frisk"

Yderligere oplysninger:

Projektleder Henrik Jacobsen, DGI, tlf.: 23 39 83 98, henrik.jacobsen@dgi.dk
Chefkonsulent Inger Frydendahl, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 25. august 2021

Kontakt

Vil du spørge os om noget? Her kan du henvende dig til Slots- og Kulturstyrelsen