Tag med på digitalt seminar om Statens Kunstfonds betydning for dansk litteratur

22.10.2020
Torsdag den 12. november afholder Bogpanelet sit næste digitale seminar, hvor panelets nye rapport "Statens Kunstfonds betydning for dansk litteratur" vil blive debatteret. Hør blandt andre kulturminister Joy Mogensen, Jens Smærup Sørensen, Dennis Gade Ko

Der er nu åbent for tilmelding til Bogpanelets næste digitale seminar, som bliver afholdt digitalt torsdag den 12. november. Denne gang er omdrejningspunktet for seminaret Bogpanelets nye specialrapport ”Statens Kunstfonds betydning for dansk litteratur”.

Den offentlige debat på litteraturområdet peger ofte på, at Statens Kunstfond har en afgørende betydning for produktionsvilkårene, mængden og variationen i udbuddet af dansksproget litteratur – både litteratur i gængs forstand og litteratur med et tværæstetisk udtryk og såvel ny dansk litteratur som genudgivelse af danske klassikere. Med specialrapporten, som udkommer den 5. november, har Bogpanelet haft som formål at belyse den antagelse. 

Kulturpolitisk blik og branchefaglig debat

På det digitale seminar vil branchen komme med deres reaktioner på rapporten, og kulturminister Joy Mogensen vil give sit blik på Statens Kunstfonds betydning for dansk litteratur set i en aktuel, kulturpolitisk kontekst. 

Seminarets gang bliver styret af kulturjournalist på DR P1, Tore Leifer, som lægger ud med at interviewe post.doc. Johanne Gormsen Schmidt, som har skrevet rapporten. Måske stiller Tore Leifer også et af dine spørgsmål, når han interviewer udvalgslederne for de litterære udvalg i Statens Kunstfond, Jens Smærup Sørensen og Dennis Kofod, forfatter Dy Plambeck eller Tanne Schlosser Søndertoft, der blandt andet sidder i festivalledelsen for Anholt Litteraturfestival, eller når ordet bliver givet videre til repræsentanter fra forfatterforeningerne, Danske Forlag og Mikrofest. 

Tid og sted

Det digitale seminar om Statens Kunstfonds betydning for dansk litteratur finder sted torsdag den 12. november fra kl. 10.00 til 12.00 via live-streaming. 

Tilmelding

Det er gratis at deltage, og man kan deltage fra både computer og tablet via et link, som man får tilsendt, når man har tilmeldt sig. Man medvirker uden billede af sig selv og lyd, men man har mulighed for at stille spørgsmål via chatmodulet Slido, og det er muligt at deltage i afstemninger undervejs. 

Fakta om Bogpanelet

Bogpanelet har til opgave at følge udviklingen på bogmarkedet. Det gør de blandt andet ved at skabe viden og debat om litteraturens betydning for borgerne og ved at følge litteraturens udvikling i en tid præget af digitalisering. Bogpanelet indsamler også statistisk viden om for eksempel bogproduktion, distribution og læsevaner. 

Læs mere om Bogpanelet

Yderligere oplysninger:

Sekretær for Bogpanelet Marie Starup, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 74 52 66, litt@remove-this.slks.dk
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 28. oktober 2020