Den Jyske Kunstfond får to nye medlemmer

12.04.2019
Kulturminister Mette Bock har netop udpeget to nye medlemmer til bestyrelsen i Den Jyske Kunstfond, som dermed får 1 million kroner ekstra om året til kulturelt iværksætteri i Jylland.

Region Nordjylland og Region Midtjylland har valgt at træde ind i bestyrelsen i Den Jyske Kunstfond, som har eksisteret siden 2018, og i den forbindelse har kulturminister Mette Bock udnævnt to nye medlemmer til bestyrelsen.

Den Jyske Kunstfond modtager samtidig 1 million kroner ekstra årligt - 500.000 kroner fra hver region - som skal gavne kulturelt iværksætteri i Region Nordjylland og Region Midtjylland. De ekstra midler vil allerede kunne uddeles af fonden i 2019.

Det har fra kulturminister Mette Bocks side været en ambition fra begyndelsen, at De Regionale Fonde (Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond) skulle vokse sig større.

Kulturminister Mette Bock udnævner:

Teaterdirektør Lars Sennels, Vendsyssel Teater, Region Nordjylland.

Regionrådsmedlem og gymnasielektor Dorte West, Region Midtjylland.

De to nye, stærke profiler vil kunne bidrage med værdifuld, lokal viden fra de to regioner, hvilket vil være til stor gavn for fonden i forbindelse med deres årlige uddelinger, hvor der i år er i alt 3,3 millioner kroner til rådighed.

Fakta om De Regionale Kunstfonde

I forbindelse med vedtagelsen af finanslovsaftalen 2018 blev regeringen og Dansk Folkeparti enige om at etablere to nye, regionale kunstfonde.

De Regionale Kunstfonde består af Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond, som begge har til formål at støtte og styrke udviklingen af kunstmiljøer og økonomisk bæredygtige kunstvirksomheder uden for hovedstadsområdet.

De to fonde fik oprindeligt til opgave de næste fire år at uddele 2,3 millioner kroner fra hver fond til kulturelt iværksætteri. Fra 2019 har Den Jyske Kunstfond nu 3,3 millioner kroner til rådighed ved deres uddelingsrunde i oktober måned i år.

De Regionale Kunstfonde modtager ansøgninger fra lørdag den 1. juni, og der er deadline for ansøgninger mandag den 2. september 2019.

Læs mere om De Regionale Kunstfonde 

Fakta om Den Jyske Kunstfond

Den Jyske Kunstfond består af formand Frank Panduro (iværksætter og koncertarrangør), Trine Jakobsen (direktør for Fonden Nørre Vosborg), Marianne Kalb (direktør i Kalb PR & Kommunikation), Lars Sennels (teaterdirektør på Vendsyssel Teater) og Dorte West (regionsrådsmedlem i Region Midtjylland). Alle medlemmerne af bestyrelsen er udpeget af kulturminister Mette Bock.

Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook-siden ”Kultur i Danmark” 

Yderligere oplysninger:

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95 

Opdateret 07. januar 2020