Kom med ønsker til Frederiksberg Haves legeplads

29.03.2019
Frederiksberg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen inviterer nu alle brugere af legepladsen i Frederiksberg Have til at komme med input og ønsker til, hvad den nye legeplads skal byde på. Det sker ved kick-off for borgerinddragelse tirsdag den 2. april.

Det er i dag mere end 10 år siden, at legepladsen i Frederiksberg Have sidst blev restaureret. Dengang var ønsket at skabe en legeplads til de allermindste børn, men i dag skal legepladser være mere udfordrende og interaktive, så børn i alle aldre får mulighed for at lære gennem leg. 

Derfor er Frederiksberg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen gået i gang med at skabe en ny legeplads i Frederiksberg Haven, hvor grundtanken er, at den nye legeplads bliver udformet som en miniatureudgave af Frederiksberg Have med et væld af forskellige legeelementer, som både børn og voksne er velkommen til at komme med ønsker til. 

Frederiksberg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen inviterer nu til kick-off på borgerinddragelse på legepladsen i Frederiksberg Have. 

Tid: Tirsdag den 2. april, kl. 15.30 

Sted: Legepladsen i Frederiksberg Have 

Borgmester Simon Aggesen, Frederiksberg Kommune, formand for By- og Miljøudvalget Jan E. Jørgensen, Frederiksberg Kommune, direktør Jesper Hermansen, Slots- og Kulturstyrelsen og slotshavechef Niels Mellergaard, Slots- og Kulturstyrelsen, vil være med på dagen og fortælle meget mere om initiativet. 

Fakta om borgerinddragelsen

Som en del af borgerinddragelsen vil der blive opstillet en såkaldt ønskebænk, hvor børn og voksne kan skrive deres ønsker for legepladsens tilbud ned på et mærkat. 

Ønskerne kan være konkrete forslag til aktiviteter, legeredskaber, temaer eller andre ting, som man drømmer om bliver en del af den nye legeplads. 

”Ønskebænken” vil være klar til at modtage forslag frem til tirsdag den 23. april. 

Fakta om legepladsprojektet

Under overskriften ”LEG & LÆR i Frederiksberg Have” har Frederiksberg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen fået udarbejdet en idéskitse til den nye, topmoderne legeplads i haven, der stimulerer balancen og kreativiteten samtidig med, at fantasien og intelligensen bliver udfordret. 

Grundtanken er at genskabe Frederiksberg Have som et miniaturelandskab fuldt udstyret med blandt andet snoede kanaler, Frederiksberg Slot på toppen af en bakke, en kæmpehejre, kinesisk lysthus og mange andre velkendte oplevelser fra ”den rigtige have.”  

Legepladsen finansieres blandt andet via en finanslovsbevilling på 3 millioner kroner. Projektet forventes at koste 6 millioner kroner, hvoraf de 3 millioner kroner kommer fra en anlægsbevilling i Slots- og Kulturstyrelsen, mens de øvrige 3 millioner kroner vil blive søgt dækket af fondsdonationer.  

Yderligere oplysninger:

Pressekonsulent Kit Krogh-Christensen, Frederiksberg Kommune, tlf.: 28 98 20 76

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95 

Opdateret 29. marts 2019