Er du den nye restauratør i Fasangården i Frederiksberg Have?

30.09.2019
Fasangården bliver i 2020 et helt nyt og spændende spisested i Frederiksberg Have, og bygningernes mange kvaliteter, historiens vingesus og et helt specielt havemiljø er i centrum, når den fremtidige restauratør skal udvælges.

Efter en gennemgribende og tiltrængt restaurering skal Slots- og Kulturstyrelsen nu i gang med at finde den helt rigtige restauratør til Fasangården i Frederiksberg Have, og annonceringen efter den nye restauratør er netop skudt i gang. 

Og det er ikke en helt enkel opgave, der venter den kommende restauratør, for den, der bliver tilbudt opgaven, skal i høj grad være med på det gastronomiske beat og være klar til at fremlægge et inspirerende og gennemført koncept for Fasangården, der formår at skabe liv i og omkring den skjulte perle i Frederiksberg Have.

Chefkonsulent Anne Meisner, Slots- og Kulturstyrelsen, siger:

”Fasangården ligger intet mindre end fantastisk, og det er nærmest som at træde ind i en tidslomme i den gamle have. Nu begynder en ny epoke for det gamle fasaneri som traktørsted på et tidspunkt, hvor nordisk madkultur og et stærkt fokus på udendørsliv bliver efterspurgt af rigtig mange madelskere og livsnydere. I min optik får man ikke bedre rammer til at udfolde de trends end på Fasangården.”    

Der skal blandt andet være fokus på gode råvarer, et rimeligt prisniveau og lysten til at gøre Fasangården til et velbesøgt, inspirerende og charmerende spisested i Frederiksberg Have til glæde for både borgere i området og de mange turister, der hvert år besøger haven. 

Fasangården består af en statelig hovedbygning i to etager, en tilhørende staldbygning i bindingsværk, en brolagt gårdsplads og en dejlig, velafgrænset og selvstændig ”have i haven”. Det er på alle måder et pittoresk miljø, der emmer af historie, og som har et stort potentiale for nye og varierede aktiviteter, der skaber liv på Fasangården. 

Knald på farverne

Restaureringen af Fasangården, som Slots- og Kulturstyrelsen har stået for, har taget udgangspunkt i husets udseende fra 1828. På det tidspunkt var bygningen netop blevet nyistandsat som en klassicistisk embedsbolig for Frederik d. 6.’s privatsekretær. 

Det er derfor 1800-tallets idealer, der har været retningsgivende for eksempelvis farvevalg, dekorationer og ruminddelinger i Fasangården, og som led i projektet har man blandt andet genskabt de oprindelige tapeter ud fra tapetrester, der er blevet afdækket i forbindelse med restaureringsarbejdet.  

Arkitekt Karsten Daubjerg Olesen, Slots- og Kulturstyrelsen, siger:

”Indvendigt i Fasangården kommer der virkelig knald på farverne, og faktisk har det overrasket os at finde meget stærke vægfarver og stormønstrede tapeter under de yderste, moderne lag af tapeter og maling. Ved at genbruge de originale farver og tapeter, som vi har fået rekonstrueret grafisk, så får Fasangården et helt unikt udtryk, som vi sjældent får mulighed for at opleve andre steder. Det kan man godt glæde sig til at se, når man besøger Fasangården.” 

Slots- og Kulturstyrelsen arbejder på, at der allerede inden jul er indgået en aftale med en kommende restauratør, så Fasangården kan åbne dørene for publikum i forsommeren 2020. 

Der er ansøgningsfrist for at komme i betragtning til at blive Fasangårdens restauratør søndag den 10. november 2019 ved midnat. 

Læs mere om udbuddet og ansøgningsprocessen 

Læs mere om Fasangården 

Følg Slots- og Kulturstyrelsen på Facebook

Yderligere oplysninger:

Chefkonsulent Anne Meisner, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95 

Opdateret 29. januar 2020