Radio FM4 A/S vinder udbud af FM4-tilladelse

04.07.2019
Radio- og tv-nævnet har besluttet at udstede tilladelse til Radio FM4 A/S til at udøve public service-programvirksomhed i form af en public service-radiokanal med tilhørende sendemuligheder (den fjerde FM-kanal og DAB) med tilskud.

I slutningen af marts 2019 åbnede Radio- og tv-nævnet udbuddet af public service-radiokanal med tilhørende sendemuligheder (den fjerde FM-kanal og DAB).

Nævnet har nu behandlet sagen og har besluttet at give Radio FM4 A/S tilladelse til at udøve public-service programvirksomhed i form af en radiokanal med tilhørende sendemuligheder (den fjerde FM-kanal og DAB).

Ved ansøgningsfristens udløb mandag den 20. maj, havde Radio- og tv-nævnet modtaget i alt to ansøgninger. Den ene ansøgning blev afvist, fordi den ikke opfyldte de formelle krav.

Den anden ansøgning var fra Radio FM4 A/S, som er et konsortium bestående af Jysk Fynske Medier ApS, Sjællandske Medier A/S, Herning Folkeblad A/S, Radio ABC Holding ApS, Skive Folkeblad G/S, Flensborg Avis AG, Lolland-Falsters Folketidende A/S, Nordjyske Medier A/S og A/S Bornholms Tidende.

Tilladelsen gælder fra fredag den 1. november 2019 til den 31. december 2027.

Se Radio- og tv-nævnets afgørelse

Yderligere oplysninger:

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 20. september 2019