Søg tilskud til at holde seniorers hjerner friske

10.10.2019
Igen i år er det muligt for landets biblioteker at søge tilskud til hjernestimulerende aktiviteter for seniorer i hele landet med socialt samvær og bevægelse i fokus. Der er ansøgningsfrist torsdag den 7. november.

Det er nu muligt for folkebiblioteker over hele landet at søge tilskud til at udrulle hjernestimulerende aktiviteter for seniorer som en del af projektet ”Hold Hjernen Frisk”, der er et samarbejdsprojekt mellem Sangens Hus, Dansekapellet, DGI og Slots- og Kulturstyrelsen. Ansøgningsfristen for at søge tilskud er torsdag den 7. november kl. 12.00.

Under projektet ”Hold Hjernen Frisk” er der tre formidlingsspor, hvor et af dem er ”Kulturen i bevægelse – bevægelse i kulturen”, der henvender sig til folkebiblioteker. Det er en ansøgningsrunde under dette spor der nu går i gang, og hvor folkebiblioteker kan søge om tilskud på 35.000 kroner til aktivitetsforløb af minimum otte ugers varighed. Som en del af forløbene skal der indgå fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær.

Søg inspiration til aktiviteter

I alt otte biblioteker har i den første runde af ”Hold Hjernen Frisk” udviklet aktivitetsforløb under sporet for seniorer ”Kulturen i bevægelse – bevægelse i kulturen” med fokus på lokalhistorie, kultur og læsning koblet til fysiske aktiviteter som for eksempel gåture, yoga og dans.

Folkebiblioteker, der ønsker at søge tilskud til nye projekter, kan søge inspiration fra de allerede gennemførte projekter i et idékataloget, der er udarbejdet i forbindelse med projektet.  

Find inspiration i idékataloget

Læs mere om ansøgningsrunden

Find ansøgningsskemaet og søg tilskud   

Fakta om projektet

Nordea Fonden har støttet ”Hold Hjernen Frisk”, der er et treårigt samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet med DGI som projektansvarlig. Projektet bygger oven på et toårigt pilotprojekt. 

Læs mere om ”Hold Hjernen Frisk”  

Yderligere oplysninger:


Projektleder Henrik Jacobsen, DGI, tlf: 23 39 83 98, henrik.jacobsen@remove-this.dgi.dk
Chefkonsulent Inger Frydendahl, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 33 95 42 00
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95  

Opdateret 17. januar 2020