Ny pulje til almennyttige formål åbner

15.10.2018
Puljen til humanitære, velgørende og andre almennyttige konkrete formål nedlægges og erstattes af en ny pulje til almennyttige kulturelle projekter. Deadline for ansøgninger til den nye pulje er fredag den 16. november 2018.

Den tidligere pulje på det almennyttige område ”Puljen til humanitære, velgørende og andre almennyttige konkrete formål” bliver nedlagt i år, men erstattes af en ny pulje.

Den nye pulje hedder ”Puljen til almennyttige kulturelle projekter”, og puljen støtter almennyttige projekter med et kulturelt formål inden for fire områder:

  • Demokrati og menneskerettigheder
  • Kulturbevaring
  • Kulturforståelse
  • Modstandsfolk fra 2. verdenskrig

Puljen åbnes for ansøgninger mandag den 15. oktober 2018. Fristen for at søge om tilskud er fredag den 16. november 2018 kl. 23.59.

Læs mere om puljen og find ansøgningsformular

Den nye pulje erstatter den tidligere projektpulje til humanitære, velgørende og andre almennyttige konkrete projekter. Der ydes således ikke støtte til de samme formål, som den tidligere pulje støttede - dog kan modstandsfolk fra 2. verdenskrig søge som hidtil.

Man kan i stedet søge midler fra puljen ”Landsdækkende almennyttige organisationer” ved behov for driftsstøtte. Derudover henvises til andre støttemuligheder i staten.

Ændringerne skyldes Kulturministeriets ønske om at fokusere puljen i forbindelse med et fald i bevillingen som følge af den nye udlodningslov.

Læs mere om ”Landsdækkende almennyttige organisationer” 

Find andre statslige støttemuligheder 

Yderligere oplysninger:

Konsulent Lene Iversen, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.:  3374 5019, liv@remove-this.slks.dk

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95

Opdateret 01. februar 2019