Nu kan museumspuljerne for 2022 søges

18.05.2022
I år udbyder Slots- og Kulturstyrelsen fem puljer til de statslige og statsanerkendte museer. Puljerne fokuserer i år på udvikling af museerne og på opkvalificering af museernes forskerkompetencer.

De fem museumspuljer, der kan søges for 2022 er følgende: 

Puljen til erhvervelser støtter væsentlige erhvervelser af genstande, værker eller præparater til museernes samlinger. Puljen er åben og kan søges løbende frem til den 5. december kl. 14.00 2022.

Pulje til erhvervelser 2022

Puljen til samlingsvaretagelse har til formål at styrke kvaliteten af museernes samlingsvaretagelse, herunder bevaringsforhold, samlingernes kvalitet og bevaringstilstand samt tilgængelighed via det centrale register SARA eller Specify. Puljen er åben, og kan søges løbende frem til den 14. september 2022 kl. 14.00.

Pulje til samlingsvaretagelse 2022

Pulje til styrkelse af forskerkompetencer – anden opkvalificering skal styrke forskerkompetencerne ved statslige og statsanerkendte museer med henblik på at gøre disse museer kvalificerede til at kunne søge forskningsmidler fra Kulturministeriets Forskningsudvalg (KFU). Puljen er åben, og ansøgningsfristen er den 14. september 2022 kl. 14.00.

Pulje til styrkelse af forskerkompetencer - anden opkvalificering

Pulje til styrkelse af museernes relevans for nye brugergrupper skal styrke museernes relevans og aktualitet for nye brugergrupper gennem udvikling af ny viden, nye metoder og nye formidlings- og samarbejdsformater. Puljen er åben, og ansøgningsfristen er den 5. oktober 2022 kl. 14.00.

Pulje til styrkelse af museernes relevans for nye brugergrupper

Pulje til kvalitative undersøgelser af nye brugergrupper har til formål at give museerne viden om nye brugergrupper med henblik på at udvikle deres formidling, relevans og aktualitet for flere. Puljen er åben, og ansøgningsfristen er den 5. oktober 2022 kl. 14.00.

Pulje til kvalitative undersøgelser af nye brugergrupper

Bestil medarbejdersignatur i god tid 
De fem puljer skal søges via Tilskudsportalen med brug af medarbejdersignatur. Vær derfor ude i god tid, da der er sagsbehandlingstid på bestilling af medarbejdersignatur. 

Læs mere om Tilskudsportalen

Opdateret 27. juli 2022