Nu er Creative Europes pulje for samarbejdsprojekter igen åben

21.11.2022
Creative Europe har netop åbnet for puljen for samarbejdsprojekter, der støtter internationale kulturprojekter drevet af partnere fra forskellige europæiske lande. Ansøgningsfristen er den 23. februar 2023.

Puljen for samarbejdsprojekter er den største pulje i Europa-Kommissionens kulturstøtteprogram, Creative Europe, og her kan kulturaktører få EU-støtte til at skabe kulturprojekter i samarbejde med organisationer fra andre europæiske lande.

Hvad kan man få støtte til?

Puljen for samarbejdsprojekter støtter i korte træk store, flerårige kulturprojekter, der bliver til i et samarbejde mellem mindst tre organisationer fra hvert sit europæiske land.

Det internationale samarbejde er projektets bærende element, og et samarbejdsprojekt skal gerne søge at løse et problem eller opfylde et behov, der går på tværs af landegrænser, eksempelvis inden for områder som publikumsudvikling, bæredygtighed og den grønne omstilling eller social inklusion.

Alle kulturområder med undtagelse af den audiovisuelle sektor er dækket af puljen, som kan søges af både private og offentlige organisationer såsom institutioner, private virksomheder, interesseorganisationer, universiteter, kommuner mm.

Puljen kan søges indtil 23. februar 2023.

Læs mere om puljen for samarbejdsprojekter på Creative Europe Desk Danmarks hjemmeside 

Hjælp og ressourcer til ansøgningen

Slots- og Kulturstyrelsens Creative Europe Desk har mulighed for at give rådgivning og sparring til at søge puljen. Desuden afholdes løbende infoarrangementer og webinarer for potentielle ansøgere og har bl.a. offentliggjort en webinarrække om puljen for samarbejdsprojekter.

For at lette ansøgningsprocessen og give svar på almindelige spørgsmål, har Creative Europe Desk Danmark lanceret en ressourcebank, hvor du kan finde guides, information og brugbare værktøjer.

Besøg ressourcebanken

Læs mere om kommende arrangementer fra Creative Europe Danmark

Yderligere oplysninger:

Kontakt Creative Europe Desk Danmark for at få en vurdering af dit projekt eller yderligere oplysninger om puljen: eu@remove-this.slks.dk.

Opdateret 21. november 2022