Hjælpepakker til selvstændige kunstnere og freelancere

På denne side har vi samlet de hjælpepakker, der er målrettet dig, der er selvstændig kunstner eller freelancer på kulturområdet

Find en hjælpepakke herunder

Husk, at du som selvstændig eller freelancer også har mulighed for at søge de generelle hjælpepakker gennem Erhvervsstyrelsen

Er du organisation eller institution på kulturområdet, f. eks. aftenskole eller højskole, så finder du de relevante hjælpepakker på siden for 'Hjælpepakker til institutioner, organisationer, foreninger mv.'.

Vil du søge om tilskud til kulturaktiviteter finder du et overblik på siden for 'Puljer til aktiviteter og genstart af kultur- og idrætsliv'.

Lempeligere adgang til dagepengesystemet

Der er vedtaget et lovforslag om en lempeligere adgang til dagpengesystemet for selvstændigt erhvervsdrivende, herunder kunstnere.

Læs det vedtagne lovforslag her

Loven giver mulighed for dagpengeret under forudsætning af at have modtaget kompensation fra Kunststøtteordningen eller én af Erhvervsstyrelsens ordninger for selvstændige og freelancere for en given periode fra den 1. april til  den 30. juni 2021.

Slots- og Kulturstyrelsen henviser til, at muligheden for at tilgå den lempeligere adgang til dagpengesystemet udløber den 31. juli 2021.

Der gøres samtidig opmærksom på, at sagsbehandlingstiden på ansøgninger til Kunststøtteordningen i udgangspunktet er 15 arbejdsdage.

For mere information om det vedtagne lovforslag henviser Slots- og Kulturstyrelsen til Beskæftigelsesministeriet samt de relevante a-kasser.

Kunststøtteordningen 2021

Ansøgningsfrist

Den 31. august 2021

Hvem kan søge?

Professionelle kunstnere med et differentieret indkomstbillede. Din indkomst fra kunstnerisk virke kan være sammenstykket af A- og B-indkomst samt overskud fra egen kunstnerisk virksomhed. Du kan søge ordningen, hvis du er professionel kunstner med en væsentlig tilknytning til den danske kunstscene inden for arkitektur, billedkunst, film, litteratur, kunsthåndværk og design, musik, scenekunst og andre kunstområder. 

Hvad kan der søges kompensation for?

Du kan søge kompensation for tabt indtægt på baggrund af professionelt kunstnerisk virke i perioden 1. januar – 30. juni 2021. Dette kan være i form af:

  • Manglende salg af værker, bøger mv.
  • Aflyste koncerter, optrædener og forestillinger mv.
  • Aflyste workshops, undervisning og foredrag mv.
  • Anden tabt indtægt på baggrund af professionelt kunstnerisk virke som en direkte konsekvens af COVID-19.

Den tabte indtægt skal minimum udgøre 30% af din samlede kunstneriske A- og B-indkomst samt skattepligtige overskud fra selvstændig virksomhed i perioden.

Læs mere og søg ordningen

 

Modtag nyt om COVID-19-hjælpeordninger

Få besked direkte i din indbakke, når nye COVID-19-hjælperordninger åbner på kulturområdet, eksisterende ordninger forlænges eller justeres og meget andet. Så er du altid opdateret.
Tilmeld dig her

HOTLINE | 33 74 50 00

Mandag - torsdag: kl. 9:00 - 16:00
Fredag kl. 9:00 - 15:00

E-mail: corona@kum.dk

Vi besvarer spørgsmål om, hvordan du kan gøre brug af de hjælpepakker, der er etableret under Kulturministeriet.