COVID-19: Nu åbner ny pulje til særligt nødlidende kulturinstitutioner

09.11.2021
Ny pulje yder et ekstraordinært driftstilskud til kulturinstitutioner med faste attraktioner, der forventer et driftsunderskud i 2021 som følge af et markant fald i indtægter i 2021. Ansøgningsfristen er onsdag den 24. november 2021.

Kulturinstitutioner, der er særligt hårdt ramt af konsekvenserne af Coronapandemien kan nu søge om et ekstraordinært driftstilskud. Der er afsat 10 millioner kroner, og puljen er nu åben for ansøgninger.

Fakta om puljen

Puljens formål er at yde et ekstraordinært driftstilskud til kulturinstitutioner med faste attraktioner. Det forventede driftsunderskud skal være relateret til nedgang i entréindtægter og indtægter fra andre publikumsrettede aktiviteter i 2021 sammenlignet med 2019.

Det ekstraordinære driftstilskud skal bidrage til, at kulturinstitutioner, der har oplevet et markant fald i indtægter på grund af et lavere besøgstal, kommer bedre igennem de økonomiske konsekvenser af Coronapandemien.  

Hvem kan søge?

Følgende kulturinstitutioner kan søge puljen:

Puljen kan kun søges én gang per ansøger, og der søges på baggrund af institutionens CVR-nummer.

Læs mere og søg puljen til særligt nødlidende kulturinstitutioner med faste attraktioner 

Læs mere om den politiske aftale om at udmønte puljen

Se en oversigt over aktive hjælpepakker og afrapporteringer på Kulturministeriets område

Yderligere oplysninger:

Kulturministeriets Corona-Hotline tlf.: 33 74 50 00 på hverdage fra kl. 9-16 – fredag til kl. 15.00. Lukket hver dag ml. kl. 12.00 og 12.30.

Opdateret 09. november 2021