COVID-19: Kommende frister for aktive COVID-19-hjælpepakker

15.11.2021
Det er stadig muligt at søge tilskud til aktiviteter for voksne ramt af ensomhed som følge af Corona-pandemien samt til sikkerhedsmæssige tiltag til gennemførelse af kultur- og idrætsaktiviteter. De to puljer har snart ansøgningsfrist.

Puljen til 1000 nye fællesskaber

Puljen yder tilskud til aktiviteter, der foregår i oplevelsesindustrien. Aktiviteterne skal give voksne over 21 år, seniorer og ældre, der mærker konsekvenserne af Corona-pandemien i form af ensomhed, adgang til nye oplevelser og arrangementer.

Der ydes tilskud til aktiviteter som foregår i oplevelsesindustrien, til f.eks. koncerter, besøg i forlystelsesparker, udstillinger, teaterforestillinger, restaurantbesøg mv. Det er en betingelse, at aktiviteten involverer mindst én aktør fra oplevelsesindustrien.

Puljen kan søges af foreninger på kultur- og socialområdet, der i forvejen er aktive i lokalsamfundet, fx idrætsforeninger, folkeoplysende foreninger (herunder aftenskoler), museumsforeninger, læseforeninger, sociale foreninger mv. En forening kan ansøge om støtte op til tre gange på det lille spor og én gang på det store spor.

Puljen har ansøgningsfrist den 26. november 2021.

Læs mere og søg det lille spor (5.000 kr. – 20.000 kr.) til enkeltstående aktiviteter i oplevelsesindustrien

Læs mere og søg det store spor (21.000 – 250.000 kr.) til enkeltstående eller en række aktiviteter i oplevelsesindustrien

Genstartspulje 1 - sikkerhedsmæssige tiltag  

Puljen yder tilskud til sikkerhedsmæssige tiltag i forbindelse med afholdelse af aktiviteter i 2021, og kan søges af aktører på kultur- og idrætsområdet.

Tilskuddet kan anvendes til sikkerhedsmæssige tiltag i forhold til gennemførelse af aktiviteter og arrangementer, herunder udgifter til spritdispensere, midlertidig ansættelse af mandskab eller indkøb af materialer til COVID-19-relateret opdeling eller afskærmning.

Puljen har ansøgningsfrist den 1. december 2021.

Læs mere og søg Genstartspulje 1

Se en oversigt over aktive hjælpepakker og afrapporteringer på Kulturministeriets område

Yderligere oplysninger:
Kulturministeriets Corona-Hotline tlf.: 33 74 50 00 på hverdage fra kl. 9-16 – fredag til kl. 15.00. Lukket hver dag ml. kl. 12.00 og 12.30.

Opdateret 16. november 2021