Bøger: Indsend rettelser og dokumentation

Der er mange faktorer, der spiller ind i udregningen af bibliotekspengene. I din titelliste kan du se resultatet af udregningen af dine bibliotekspenge. Læs her om, hvordan du indsender rettelser og dokumentation for dine titler.

Guide: Vælg det rigtige skema

Da biblioteksafgiften er en kompliceret størrelse med mange udregningselementer, kan det være vanskeligt at vælge det rigtige skema til at indberette rettelser og dokumentation. Derfor har vi udarbejdet en guide, der hjælper dig med at vælge det rette skema. Det kan være nødvendigt at slette cookies eller skifte browser fra Internet Explorer til Chrome eller Firefox. Du kan ikke bruge Safari.

Se guide til at vælge det rigtige skema

8 ugers frist for rettelser 

Du har selv ansvaret for, at din titelliste er korrekt opdateret. Du har 8 uger efter udbetalingen af bibliotekspengene til at indsende rettelser til årets udbetaling af bibliotekspenge.

Frist for indsendelse af rettelser efter udbetaling af bibliotekspenge d. 9. april 2021 er 4. juni 2021.

Hvornår skal du indsende dokumentation?

Du skal være opmærksom på, at dine bibliotekspenge kan afhænge af, om du får indsendt den rette dokumentation for dine titler.

Du skal indsende dokumentation for dine titler, når:

  • Du har bidraget til en bog med flere end 3 bidragsydere
  • Dine titler (hvor I er flere end 3 bidragsydere) er udkommet som e-bøger – også selvom en trykt udgave allerede er opført på din titelliste
  • Du er illustrator på en oversættelse
  • Du ikke er nævnt i Nationalbibliografien – sådan tjekker du på bibliotek.dk, om du er nævnt i Nationalbibliografien

Frist for at indsende dokumentation

Frist for at indsende dokumentation er 31. december 2021. Her bliver din dokumentation behandlet til beregning af bibliotekspenge i 2022. Efter udløb af frist, er næste frist 31. december 2022 for at indsende dokumentation til bibliotekspenge i 2023.

Indberetning af dokumentation - sådan gør du

Fra 9. april 2021 kan du tilgå skemaet til dokumentation for bibliotekspenge til udbetaling i 2022.

Gå til skema til dokumentation for 2022, deadline 31. december 2021

Nationalbibliografien

Nationalbibliografien består af en række fortegnelser over materialer, der er udgivet i Danmark. Der har været afleveringspligt i Danmark siden 1697. Den nationalbibliografiske registrering af materialer sker udelukkende på baggrund af indberetning fra udgiveren eller andre til Nationalbibliografien. Det er DBC (Dansk BiblioteksCenter), der udfører nationalbibliografiopgaven.

www.bibliotek.dk kan du se, hvordan dine bøger er registreret i Nationalbibliografien. 

Læs mere om Nationalbibliografien

Opdateret 29. oktober 2021

Kontakt

Vil du spørge os om noget? Her kan du henvende dig til Slots- og Kulturstyrelsen