Aarstiderne rykker ind i Fasangården i Frederiksberg Have

I hele 2017 kan alle, der kommer forbi Frederiksberg Have, møde virksomheden Aarstiderne, som åbner midlertidig gårdbutik og landkøkken i Fasangården.

Skjult bag høje hække finder man Fasangården i Frederiksberg Have. Foto: Thomas Rahbek.
Fasangården

Slots- og Kulturstyrelsen har netop indgået aftale med Aarstiderne om forpagtning af Fasangården i Frederiksberg Have.

Dermed bliver de historiske bygninger igen åbnet for havens gæster efter 100 år i skjul bag en høj tornerosehæk.

Aftalen med Aarstiderne, som er en økologisk baseret virksomhed, der sælger blandt andet frugt og grønt, er tidsbegrænset og løber i hele 2017. Derefter skal Fasangården igennem en gennemgribende restaurering fra 2018.

Aarstiderne vil tilbyde Frederiksberg Haves brugere en bred pallette af aktiviteter, der passer til de kvaliteter Fasangården har i kraft af sin historie, det unikke miljø og den fine placering midt i haven. 

Stifter og næstformand Søren Ejlersen, Aarstiderne, siger:

”Vi er i Aarstiderne beærede over at blive inviteret ind i Frederiksberg have, som vi anser for en hel unik kulturperle. Vi går ydmygt til opgaven, som vi går til på lokalsamfundets præmisser, men vi håber, vi bliver taget godt imod af alle de lokale aktører, og vi lover at give god energi igen.”

I de tidlige forårsmåneder vil man kunne købe biodynamisk kompost til altankassen og en lang række frø og udplantningsplanter fra egen produktion fra hovedkontoret i Krogerup i Nordsjælland.

Folkelig stemning i højsædet

For Slots- og Kulturstyrelsen har det været vigtigt at finde den helt rigtige forpagter, der vil passe godt på Fasangården, i perioden frem til det store restaureringsprojekt går i gang.  

Chefkonsulent Anne Meisner, Slots- og Kulturstyrelsen, siger:

”Fasangården ligger i en offentlig have, og derfor har det været vigtigt at finde en forpagter, som går op i at åbne Fasangården for havens gæster på en inkluderende måde. Det mener vi, vi har fundet i Aarstiderne, der både vil holde markedsdage og lave fællesspisning med fokus på kvalitet og gode råvarer.” 

I Fasangårdens hovedbygning vil Aarstiderne omdanne de gamle stuer til et rustikt spisehus, hvor der som udgangspunkt vil være fællesspisning torsdag til fredag – både i stuerne, og hvis vejret tillader det udenfor i den gamle have.

Aarstiderne har derudover planer om at afholde kurser i eksempelvis fermentering, og der skal indrettes en gårdbutik med salg af økologiske kvalitetsvarer og et mindre sortiment af grøntsager og kolonialvarer. 

I landkøkkenet vil der blive serveret velsmagende biodynamiske retter, og om onsdagen vil der være foredrag, hvor personer med noget naturligt på hjertet vil blive indbudt til at fortælle om noget, de brænder særligt for. 

Der vil blandt andet være foredrag med Søren Ejlersen, der fortæller om biodynamik og grønne initiativer, den økologiske godsejer Thomas Harttung afslører træernes hemmeligheder, og Aarstidernes miljørådgiver Svend Daverkosen fortæller om innovativ grøntsagsdyrkning. 

Aarstiderne slår dørene op til Fasangården i Frederiksberg Have i slutningen af april og holder åbent frem til den 1. november.

Læs mere om Fasangården 

Chefkonsulent Anne Meisner, Slots- og Kulturstyrelsen, tlf.: 23 82 60 76, ami@remove-this.slks.dk 
Kundechef Tanja Frederiksen, Aarstiderne, tlf.: 22 22 07 35, tfr@remove-this.aarstiderne.com
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: tlf.: 22 61 19 95  

I de gamle stuer i Fasangården vil der være fællesspisning flere gange om ugen. Foto: Aarstiderne. 

Siden er sidst opdateret: 11.04.2017


Dialogboksen begynder her. Du kan lukke boksen ved at trykke Accepter cookies knappen eller Enter. Knappen er det sidste element i boksen.

Vores cookies samler ikke på personoplysninger

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, samle statistik og huske dine indstillinger. Ved at klikke på "Accepter cookies" godkender du dette. Du kan sige nej tak ved at klikke her.

Læs mere om cookies: Cookie- og privatlivspolitik

(dialogboks slutter)